"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за стрілянину у Парижі

Смерть другого поліцейського не підтвердилася.

Терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за напад на Єлисейських полях у Парижі, внаслідок якого один поліцейський загинув і ще двоє отримали поранення.

Про це повідомило пов'язане із терористами інформаційне агентство Amaq, передає Reuters.

У повідомленні нападник називається "солдатом", його ідентифікують як Абу Юсіф, бельгієць.

Раніше ЗМІ повідомляли про смерть другого поліцейського, який отримав поранення внаслідок стрілянини, але речник МВС Франції П'єр-Анрі Бранде спростував ці повідомлення. За його словами, один правоохоронець загинув і двоє отримали серйозні поранення. Також був убитий чоловік, який почав стріляти у поліцейських.

"Проти поліції була використана автоматична зброя, зброя війни", - сказав Бранде журналістам, додавши, що загроза тероризму у Франції залишається високою. За інформацією Reuters, нападник стріляв із автомата Калашникова.

За словами Бранде, стрілянина почалася незабаром після 9 години вечора за місцевим часом, коли машина зупинилася поруч з поліцейською автівкою. Звідти вийшов чоловік і відкрив вогонь по правоохоронцях.

Особистість зловмисника, який був убитий, ще не була точно встановлена, сказав речник МВС.

Разом із тим ЗМІ повідомляють, у стрільця був спільник. Поліція видала ордер на його арешт. В ордері зазначено, що другий підозрюваний прибув до Франції поїздом з Бельгії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація