Іспанія завершує режим надзвичайного стану і відкриває кордони

Іспанія завершує режим надзвичайного стану і відкриває кордони

Фото: Associated Press

Зараз до країни зможуть поїхати поки лише громадяни ЄС.

В Іспанії сьогодні, 21 червня, завершився режим надзвичайного стану, введений ще 14 березня через поширення коронавірусу і в країну знову пускатимуть туристів, та поки із країн з ЄС, Шенгенської зони і Великобританії.

Про це повідомляє El Pais.

Прем'єр-міністр країни заявив, що іспанцям вдалося "згладили криву" і тепер вони поступово буде повертатись до звичного життя, але зі своїми поправками. «Ми залишимо позаду стан надзвичайного положення і введемо нове поняття нормальності. Вірус проник в наше життя вже давно. Перетнув кордони. Ніхто не знав, що ми були на самому початку найбільшої кризи в галузі охорони здоров'я за останні 100 років. Більше 28 000 співгромадян загинули в нашій країні. Дев'яносто дев'ять днів тому пріоритетом був порятунок життів, тому 14 березня я оголосив про активізацію надзвичайного стану », - нагадав Санчес. 

Він також застеріг щодо другої хвилі, яку Іспанія повинна «уникнути будь-яку ціну».

Як зазначає ВВС, зі зняттям надзвичайного стану Іспанія відкрила кордони для туристів, скасувавши обмеження на поїздки для іноземних гостей з країн Європейського союзу, країн Шенгенської зони і Великобританії. Зараз тим, хто прибув будуть вимірювати температуру в аеропорту, повідомляти інформацію про наявність вірусу і свої контактні дані.

Нагадаємо, що Туреччина, Єгипет та Греція чекають на українців. За нормальної епідситуації в Україні перші туристи зможуть полетіти на відпочинок за кордон уже від 1 липня

Повʼязані теми:

Наступна публікація