З Севільї до Каїра за 50 годин. Літак на сонячних батареях Solar Impulse 2 продовжив подорож на Схід

Коли команда прибуде до Каїра, вона підготовить літак до наступної подорожі до Абу-Дабі.

У понеділок, 11 липня, літак на сонячних батареях Solar Impulse 2 вилетів з іспанської Севільї та вирушив до Каїра. Літаком керує пілот Андре Борщберг. Про це повідомляє Daily Mail.

Повідомляється, що політ із Севільї до Каїра триватиме 50 годин 30 хвилин. Коли команда прибуде до Каїра, вона підготовить літак до наступної подорожі до Абу-Дабі. Саме там закінчиться рекордна навколосвітня подорож літака на сонячних батареях Solar Impulse 2.

Зазначимо, швидкість літака становить близько 70 кілометрів на годину. Він обладнаний більш ніж 17 тисячами сонячних батарей, які вбудовані в крила з розмахом більше, ніж у Boeing 747. Вночі літальний апарат живиться від літій-іонних зарядних елементів.

Нагадаємо, літак прибув до Іспанії два з половиною тижні тому, перетнувши Атлантичний океан. Авіалайнер вирушив з Нью-Йорка. Усі подорож тривала два дні, 23 години і 8 хвилин.

Загалом навколосвітня подорож Solar Impulse 2 розпочалася у березні 2015 року зі столиці ОАЕ Абу-Дабі. Літак робив зупинки в Омані, М'янмі, Китаї і Японії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація