Ізраїльські військові вбили 11-річного хлопця і ще двох палестинців під час протестів у Секторі Гази

Загальна кількість загиблих під час протестів сягнула 177.

Ізраїльські військові вбили трьох палестинців, один з яких був 11-річним хлопцем, і поранили щонайменше 248 під час протестів на кордоні із Сектором Гази.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на палестинських медиків.

Ізраїльські військові заявили, що використовували силу, щоб відбити масові напади з боку 13 тисяч палестинців під час щотижневих демонстрацій, які мешканці Сектору Гази влаштовують кожної п'ятниці, починаючи з 30 березня.

Демонстранти кидали у військових каміння, вогняні бомби та гранати під прикриттям диму з палаючих шин. Внаслідок цього один ізраїльський військовий отримав поранення.

Загальна кількість загиблих палестинців за увесь час протестів сягнула 177. Вбитий у п'ятницю 11-річний Шаді Абдель-Аль є наймолодшою жертвою протистояння з ізраїльськими військовими.

США підтримали Ізраїль у тому, що дії військових проти палестинців були самозахистом

США підтримали Ізраїль у тому, що дії військових проти палестинців були самозахистом

Прикордонні протести в Секторі Гази розпочались 30 березня 2018 року. Організатори назвали його "Великим маршем повернення", оскільки основною вимогою протестувальників є надання можливості палестинцям повернутись до їхніх власних домівок в Ізраїлі. Демонстранти неодноразово палили шини, кидали каміння в бік ізраїльських прикордонників. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація