Johnson & Johnson заплатить 8 мільярдів доларів чоловікові, в якого виросли груди через пігулки

Johnson & Johnson заплатить 8 мільярдів доларів чоловікові, в якого виросли груди через пігулки

Фото: Associated Press

Чоловік приймав пігулки, але його не попередили про таку побічну дію.

Суд присяжних Філадельфії (США) зобов'язав компанію Johnson & Johnson виплатити вісім мільярдів доларів через побічного ефекту лікарського препарату – у чоловіка збільшились молочні залози. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

Зазначається, що компанія має виплатити компенсацію жителю Меріленда Ніколасу Мюррею. Чоловік від 2003 до 2008 року за призначенням лікарів приймав препарат Johnson & Johnson для запобігання нападів шизофренії та біполярного розладу. У нього виявився побічний ефект - гінекомастія (збільшення молочних залоз у чоловіків). За словами чоловіка, компанія знала про ризик, але приховала цей факт від лікарів, які виписують рецепт на ліки.

В Johnson & Johnson назвали нове рішення суду "надмірним і необґрунтованим". У компанії вважають, що нова сума непропорційна початкової компенсації. Виробник розраховує, що рішення суду буде скасовано.

Крім того, до компанії Johnson & Johnson подано 13 тисяч позовів через побічні ефекти препарату Risperdal.

Як відомо, 2012 року в США за рішенням суду компанія Johnson & Johnson, що випускає Risperdal, була оштрафована більш ніж на 1,1 мільярда доларів. Присяжні визнали, що компанія і її дочірнє підприємство Janssen применшували і приховували ризики, пов'язані з прийманням цього препарату, такі як підвищений ризик смертності, інсультів, судом, збільшення ваги і цукрового діабету.

Довідка: Рисперидон (Risperidone) - атиповий антипсихотичний засіб, похідне бензізоксазола, розроблений компанією Janssen Pharmaceutica і вперше схвалений до застосування 1993 року.

Застосовується найчастіше для лікування шизофренії та інших психозів з переважанням продуктивних розладів (марення, галюцинації), біполярного афективного розладу, а також для зниження дратівливості і аутоагресії у разі дитячого аутизму.

Під час приймання рисперидону швидкість усунення психотичної симптоматики приблизно вдвічі вища, ніж під час застосування типових нейролептиків.

У США розробили пігулки, які звітують лікарю про прийоми пацієнтом

У США розробили пігулки, які звітують лікарю про прийоми пацієнтом

Повʼязані теми:

Наступна публікація