Канада ініціює зустріч для обговорення реформи СОТ. США та Китай не запрошуватимуть

Канада ініціює зустріч для обговорення реформи СОТ. США та Китай не запрошуватимуть

США, СОТ / Фото: Reuters

Організація переживає кризу на тлі критики Трампа.

Канада хоче організувати зустріч міністрів торгівлі для обговорення реформування Світової організації торгівлі, проте Сполучені Штати та Китай запрошувати не мають наміру. 

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що на тлі звинувачень і скарг президента США стосовно СОТ організація стикається з серйозною кризою. Для цього уряд Канади хоче провести зустріч щодо реформи СОТ у жовтні в Оттаві. 

"Це робоча група країн-однодумців, які виступають як каталізатор дій, для конкретних пропозицій. Наміром є поширити цю групу після того, як з'являться конкретні пропозиції для обговорення", - сказав спікер міністра торгівлі Канади Джозеф Пікеріл. 

Канада хоче разом з міністрами країн-членів СОТ знайти ті ділянки організації, які можна модернізувати, покращити. На зустріч запросили представників з Австралії, Бразилії, Чилі, Європейського Союзу, Японії, Кенії, Мексики, Нової Зеландії, Норвегії, Сингапуру, Південної Кореї та Швейцарії.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп вважає, що СОТ діє проти інтересів США і ставиться до Штатів упереджено. Він також останнім часом вявляє критичну риторику щодо НАТО. На думку американського лідера, Штати роблять для НАТО занадто багато, тоді як інші країни навіть не витрачають на військову сферу потрібної суми коштів.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація