Карантин працює: у Данії заявили про уповільнення поширення нового коронавірусу

Карантин працює: у Данії заявили про уповільнення поширення нового коронавірусу

Наступні два тижні стануть вирішальними для країни.

У Данії помітили уповільнення поширення коронавирусной інфекції COVID-19, тож незабаром країна зможе повернутися до звичайного життя.

Про це, 30 березня, заявила прем'єр-міністерка Метте Фредеріксен, повідомляє Reuters.

Згідно зі слів політикині, Данія може поступово скасувати заборони, які були впроваджені через поширення захворювання, вже після Великодня. Але це станеться тільки в тому разі, якщо кількість зараженних коронавірусом і смертностей залишиться стабільною протягом наступних двох тижнів.

"Якщо ми, данці, протягом наступних двох тижнів і на Великдень продовжимо дотримуватися дистанції, якщо цифри залишаться стабільними, уряд почне поступове, спокійне і контрольоване зняття обмежень для суспільства після Великодня", - сказала Фредерікс.

На тлі спалаху коронавірусу Данія була однією з перших європейських країн, які оголосили про повне закриття державних шкіл та установ і встановлювали суворі обмеження на громадські заходи. Це була також одна з перших країн, яка закрила свої кордони ще 13 березня.

Станом на понеділок, 30 березня, в Данії було зафіксовано 2 555 випадків зараження COVID-19 і 77 випадків смерті.

Перший випадок зараження коронавірусом COVID-19 в Данії зафіксували 27 лютого.

Приєднуйтесь до ТСН.иа у Telegram!

Нагадаємо, спалах вірусу почалася з ринку морепродуктів і тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені та інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавирусной хвороби з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим різновидом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавіруса з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавіруса є якась тварина. У той же час відомо, що вірус може передаватися від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що хвороба може передаватися навіть у інкубаційний період, коли її носій не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок зараження COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Увечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування були зафіксовані в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. В Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом і ця цифра продовжила зростання. У той же час перший хворий з Чернівців успішно вилікувався і був виписаний з лікарні.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно і ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як він виник і чому викликає занепокоєння у медиків – читайте в матеріалі ТСН.іа.

Повʼязані теми:

Наступна публікація