"Каравани мігрантів", що перебувають на території Мексики, не будуть допущені в США - Помпео

"Каравани мігрантів", що перебувають на території Мексики, не будуть допущені в США - Помпео

Фото: Reuters

Існує реальна загроза для безпеки і забезпечення прав людини для мігрантів.

Держсекретар США Майк Помпео підтвердив, що "каравани мігрантів", які зараз перебувають на території Мексики, не будуть допущені в США.

"Караванам" не буде дозволено в'їзд в Сполучені Штати. Існує реальна загроза для безпеки і забезпечення прав людини для мігрантів з боку тих, хто хотів би нажитися на них", - випливає з повідомлення держдепу.

Також Помпео заявив про готовність співпрацювати з новим урядом Мексики, в тому числі і з питання створення робочих місць у регіоні.

"Я розраховую на співпрацю з новим урядом Мексики по всім аспектам наших відносин, включаючи вивчення можливостей стимулювання створення робочих місць в регіоні, в тому числі на півдні Мексики, в інтересах уряду та народу Мексики", - випливає з заяви держсекретаря США.

Новий уряд Мексики буде сформовано після інавгурації обраного глави держави Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, яка запланована на 1 грудня.

У Мексиці сотні жителів протестують проти навали мігрантів з Центральної Америки

У Мексиці сотні жителів протестують проти навали мігрантів з Центральної Америки

У той же час міністр оборони США Маттіс заявив, що не планує створювати табори утримання для мігрантів. Зараз на південному кордоні США розгорнуто близько 5,8 тис. військових, які активно працюють над тим, щоб створити інженерні загородження, зокрема, з колючого дроту, а також інші перешкоди вздовж кордону. Маттіс підкреслив, що військовий персонал не буде виконувати правоохоронних ролей, що заборонено законом.

Нагадаємо, 9 листопада президент Дональд Трамп підписав розпорядження, яке забороняє надавати притулок тим мігрантам, хто потрапив на територію США незаконно, у зв'язку з ситуацією на південному кордоні США і тимчасовими надзвичайними заходами американської влади у сфері міграції.

У відповідь на це правозахисна організація "Американський союз громадянських свобод (ACLU) подала в суд на адміністрацію Дональда Трампа з вимогою скасувати указ про заборону на надання притулку нелегальним іммігрантам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація