Злісні карикатури на Качинського і лампадки: як у Польщі протестували проти судової реформи

Напередодні Сенат Польщі ухвалив скандальний законопроект про реформу Верховного суду країни.

У Польщі на головній площі Кракова люди вийшли протестувати проти неоднозначного законопроекту про реформу Верховного суду.

Світлини з протесту оприлюднило агентство Reuters.

На них видно, як пізно ввечері люди на площі запалюють лампадки, тримають плакати й карикатури на Ярослава Качинського – лідера владної партії "Право і справедливість", яка просуває судову реформу. Зокрема, його зображували у тачці або з кривавими очима та написом на лобі: "Ганьба".

Опозиціонери вважають, що реформування судової реформи позбавить суди незалежності та зробить їх маріонетками в руках керівної партії. Проти реформування виступають також європолітики.

Всупереч протестам та застереженням, польський сенат проголосував за судову реформу

Всупереч протестам та застереженням, польський сенат проголосував за судову реформу

Нагадаємо, напередодні, 22 липня Сенат Польщі ухвалив підтриманий раніше Сеймом скандальний законопроект про реформу Верховного суду країни. Засідання сенату затягнулося – реформу судової системи проголосували за дві хвилини до другої ночі. Протести в залі засідань не допомогли – 55 голосів проти 23.

Опозиціонерів із "Громадянської платформи" замало, аби заблокувати скандальну реформу. Не врятували і багатотисячні акції на вулиці, однак там не вважають рішення сенату повною поразкою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація