Катастрофічна ситуація з коронавірусом в Індії: у зоопарку захворіли навіть дикі тварини

Катастрофічна ситуація з коронавірусом в Індії: у зоопарку захворіли навіть дикі тварини

Фото: pixabay.com

Проби відправили на дослідження, щоб визначити штам, яким захворіли тварини в індійському зоопарку.

В Індії коронавірус виявили у диких тварин. У зоопарку міста Хайдарабад на півдні країни COVID-19 виявили у вісьмох левів.

Про це пише Times of India.

За словами ветеринарів, наприкінці квітня у левів помітили втрату апетиту, виділення з носа і кашель. За підсумками дослідження, у чотирьох самців і чотирьох самок виявився позитивний результат на коронавірус.  

Зразки з ротоглотки тварин відправили до Центру клітинної і молекулярної біології в Хайдарабаді. Науковці мають намір провести секвенування геному, аби з'ясувати, яким саме штамом коронавірусу хворіють тварини.

Наголошується, що наразі немає доказів того, що тварини можуть передавати цю хворобу людям. Утім, влада країни випустила рекомендацію закрити для відвідувачів все зоопарки в Індії, щоб уникнути передавання вірусу.

Як відомо, наразі Індія перебуває на другому місці в світі за кількістю виявлених випадків коронавірусу. За останніми даними МОЗ країни, всього в країні зареєстровано понад 20,6 млн випадків COVID-19.

Як повідомлялося, спалах другої хвилі коронавірусу в Індії вже називають найстрашнішим у світі. Так званий "індійський штам" вірусу з подвійною мутацією виявився набагато заразнішим за попередні, однак ВООЗ поки що не робила щодо нього офіційних висновків, досліджуючи ситуацію. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Новини світу: в Індії виявили рекордну кількість нових випадків COVID-19 - понад 400 тисяч

Новини світу: в Індії виявили рекордну кількість нових випадків COVID-19 - понад 400 тисяч

Повʼязані теми:

Наступна публікація