Керівник пожежних бригад Парижа: існує ризик обвалення великого дзвону Нотр-Дама

Керівник пожежних бригад Парижа: існує ризик обвалення великого дзвону Нотр-Дама

Фото: Getty Images

Година до півночі за французьким часом – вирішальна у боротьбі з вогнем.

Існує ризик обвалення великого дзвону Нотр-Дама через пожежу, яка охопила паризький собор увечері 15 квітня. Про це у коментарі ЗМІ повідомив керівник пожежних бригад французької столиці Жан-Клод Галле.

Як повідомив чиновник, близько 22:00 за місцевим часом (23:00 за Києвом), найближчі півтори години будуть вирішальними в боротьбі з вогнем.

"Існує ризик обвалення великого дзвону [собору]. Якщо дзвін впаде, з нього впаде і [південна] башта, - сказав Жан-Клод Галле. – Ми повинні виграти цю битву і зупинити поширення вогню".

Найбільший дзвін собору Паризької богоматері носить ім'я Еммануель. Він був встановлений на південній вежі 1685 року. У 1944 році саме дзвін Еммануеля сповістив про звільнення Парижа від нацистів.

Зазначимо, що за останніми даними, вогонь вже охопив південну вежу Нотр-Дама. У МВС Франції, своєю чергою, визнали, що не можуть врятувати культову установу.

У понеділок, 15 квітня, сталася пожежа в одній з найвідоміших визначних пам'яток Франції – соборі Паризької Богоматері. Очевидці і медіа швидко почали публікувати з місця події численні фото та відео.

Президент США Дональд Трамп жахнувся масштабами трагедії і порадив боротися з полум'ям за допомогою пожежних вертольотів. Головний архітектор з питань збереження історичних пам'яток Філіп Вільнев зізнався, що плаче від події, яку назвав катастрофою.

У соборі через масштабної пожежі обвалився дах і шпиль. З вогнем борються близько 400 пожежних.
Тим часом влада оголосила про евакуацію людей з острова Сіте, де розташований Нотр-Дам.

У Парижі горить Собор Паризької Богоматері

У Парижі горить Собор Паризької Богоматері

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація