Керівник штабу оборони Великої Британії назвав РФ "безглуздою" державою, росіяни обурені

Керівник штабу оборони Великої Британії назвав РФ "безглуздою" державою, росіяни обурені

У Лаврова вимагають пояснень слів генерала армії Її величності.

В одній із програм на британському телеканалі BBC і в статті у газеті The Sunday Telegraph начальник штабу оборони Великої Британії генерал Нік Картер різко відгукнувся про дії Росії на міжнародній арені. Це викликало обурення представників російського дипломатичного корпусу.

У коментарі посольства РФ у Лондоні називається провокаційний заголовок матеріалу газети "Безглузда Росія може випадково почати нову війну", а висловлювання генерала в ній охарактеризовані "безвідповідальними". "Генерал Картер свідомо намагався створити у глядачів і читачів враження, ніби впроваджувана Росією політика може привести до збройної конфронтації з Великою Британією", - вважають російські дипломати.

Офіцерові також закидають підтримку тез про стан кібервійни з Росією, спроби підриву російськими ботами демократії, внесення розбрату в суспільство Великої Британії тощо. "Розглядаємо подібні висловлювання, які прозвучали з вуст найбільш високопоставленого британського військовослужбовця, як ущербні та безглузді", - наголосили в посольстві. Там також вважають послідовним процес "культивування у Великій Британії образу Росії як ворожої держави".

Своєю чергою, кремлівські дипломати закинули британцям "провокативні дії" в Сирії та зажадали від міністерства закордонних справ Великої Британії роз’яснень щодо того, "наскільки заяви Картера відповідають офіційній позиції уряду Сполученого Королівства".

Днями повідомлялося, що в Лондоні розгорівся політичний скандал навколо доповіді про можливе втручання Росії в британську політику. Уряд Бориса Джонсона звинувачують у навмисній затримці виходу документа напередодні дострокових парламентських виборів. Тим часом сайти британської Лейбористської партії зазнали хакерської атаки за кілька тижнів до парламентських виборів, їх намагалися вивести в офлайн.

Британські й американські спецслужби викрили подвійну схему кремлівських хакерів

Британські й американські спецслужби викрили подвійну схему кремлівських хакерів

Повʼязані теми:

Наступна публікація