Кількість постраждалих внаслідок обвалення в синагозі в Ізраїлі перевищила дві сотні: що відомо

Внаслідок інциденту загинули двоє людей, зокрема 12-річний хлопчик.

В Ізраїлі кількість постраждалих внаслідок обвалу трибуни в синагозі в Гіват-Зеєві зросла до 213 осіб. В інциденті загинули двоє людей, зокрема 12-річний хлопчик та 40-річний чоловік.

Про це повідомляє The Jerusalem Post

Зазначається, що п'ятнадцятеро вірян перебувають у важкому стані, а щонайменше вісімнадцять осіб отримали травми середньої тяжкості. Стан інших потерпілих оцінюють як легкий.

"Біля входу було кілька легкопоранених осіб, мене привели до важкопораненого пацієнта, який лежав на підлозі непритомний і з травмою голови, - розповів фельдшер служби крові MDA Моше Тубольскі. - Я переніс його до машини швидкої і надав допомогу, зокрема анестезію і підтримку дихання". 

Прем'єр-міністр країни Беньямін Нетаньягу заявив, що "молиться" за усіх поранених внаслідок інциденту.

Тим часом представники пожежно-рятувальних служб наголошують, що не схвалювали проведення масового заходу, оскільки в приміщенні тривали будівельні роботи.

"Ми знову стикаємося з подією, пов'язаною з халатністю і безвідповідальною поведінкою. (...) проведення молитов і великих зібрань у цій будові заборонене", - зауважив начальник поліції Єрусалимського округу Дорон Турджеман, звинувативши в усьому місцеву владу.

За словами міського голови Йосі Авраамі, у неділю поблизу синагоги "встановили блокпости зі знаками", що попереджали про небезпеку.

Як повідомлялося, у синагозі в ізраїльському місті Гіват-Зеєв увечері в неділю, 16 травня, під час молитви обвалилася трибуна, на якій перебували близько 600 людей. 

За даними ізраїльських ЗМІ, богослужіння проводилося в недобудованому будинку без дозволу влади. Серед постраждалих - чимало дітей і підлітків. 

Нагадаємо, що 30 квітня на півночі Ізраїлю 45 людей загинули внаслідок тисняви під час відзначення релігійного свята Лаг ба-Омер біля могили раббі Шимона Бара Іохая на горі Мерон. 

Новини тижня: Буря в пустелі. Криваве протистояння на Близькому Сході

Новини тижня: Буря в пустелі. Криваве протистояння на Близькому Сході

Повʼязані теми:

Наступна публікація