Кількість загиблих внаслідок найкривавішої спецоперації в Ріо-де-Жанейро зросла до 25 осіб

Операція Exceptis проходила в межах розслідування вербування підлітків для скоєння злочинів.

Кількість загиблих внаслідок масштабної стрілянини на півночі Ріо-де-Жанейро, яка відбулася вранці 6 травня під час спецоперації Exceptis, зросла до 25 осіб.

Про це повідомляє бразильський портал новин G1.

Правоохоронці заявляють, що 24 вбитих були підозрюваними,однак подробиць не розголошують. Відомо, що двоє людей були застрелені під час нападу на поліціянтів. Ще один загиблий -  співробітник цивільної поліції Андре Фаріас, який отримав кульове поранення в голову.

Зазначається, що під час перестрілки постраждали також двоє пасажирів метро, одному з яких вистрілили в ногу, та двоє працівників поліції. 

250 співробітникам бразильскої поліції, які брали участь у спецоперації, вдалося заарештувати шістьох осіб. Окрім того, копи вилучили 15 пістолетів, 6 гвинтівок, пістолет-кулемет та зенітні боєприпаси. Зауважимо, що до заходів залучили чотири бронеавтомобілі та два вертольоти. 

Перестрілка відбулася в Жакарезіньо, одному з найбільш густонаселених муніципалітетів міста, який налічує близько 40 тисяч жителів і вважається базою найбільшого в Ріо-де-Жанейро злочинного угруповання "Comando Vermelho", яке займається незаконним обігом наркотиків.

Операція Exceptis проходила в межах розслідування вербування підлітків для скоєння злочинів, зокрема вбивств, грабежів та викрадення людей.

Зазначається, що це найсмертоносніша поліцейська операція в історії Ріо.

Як повідомлялося, у червні минулого року Федеральний Верховний Суд Бразилії (STF) заборонив діяльність поліції у нетрях під час пандемії COVID-19. Рішення допускає дії лише у "абсолютно виняткових випадках". Для цього агентам потрібно повідомити прокуратурі про причину операції. 

Новини світу: стрілець, що вбив 8 людей біля аеропорту в США, наклав на себе руки

Новини світу: стрілець, що вбив 8 людей біля аеропорту в США, наклав на себе руки

Повʼязані теми:

Наступна публікація