Нищівна негода у польських Татрах. Кількість постраждали зросла майже вдвічі

Нищівна негода у польських Татрах. Кількість постраждали зросла майже вдвічі

Фото: Associated Press

Багато людей отримали серйозні травми, отож кількість жертв може зрости.

Кількість постраждалих внаслідок шторму у горах Татри збільшилася до 150 осіб. Четверо людей загинули на польській стороні Татр, серед них – двоє 10-річних дітей.

Про це інформує RMF24.

Повідомляється, що серед загиблих двоє жінок у віці 24 та 46 років. Вони походили з різних регіонів Польщі. На словацькій стороні гір загинула одна людина – чеський турист, якого вдарило блискавкою і він впав з висоти 2178 метрів. За даними служб екстреної допомоги, кількість жертв може зрости – багато людей отримали серйозні травми – у них переломи, внутрішні травми і опіки. Кількох постраждалих вже прооперували. 

Малопольський воєвода Пьотр Цвік, пише польське видання Lublin112, під час пресконференції заявив, що в лікарні у місті Закопане перебуває 89 людей. Деяких постраждалих транспортують також до лікарень інших міст.

У рятувальній операції в Татрах беруть участь понад 20 військових, а також понад 70 пожежників. Рятувальників підтримують вертольоти Служби швидкої допомоги. Через ситуацію у Татрах було скликано кризовий штаб, прем'єрміністр Польщі Матеуш Моравецький прибуде на місце події.

Раніше повідомлялося, що 22 серпня у Польщі в Татрах під час шторму від удару блискавки загинули туристи. Спочатку повідомлялося про трьох загиблих, а також про 22 поранених. Згодом кількість постраждалих зросла до 89 осіб.

У польських Татрах блискавка влучила у групу туристів, щонайменше троє загинули

У польських Татрах блискавка влучила у групу туристів, щонайменше троє загинули

Повʼязані теми:

Наступна публікація