Кількість жертв потужного землетрусу в Ірані та Іраку сягнула майже півтисячі

Кількість жертв потужного землетрусу в Ірані та Іраку сягнула майже півтисячі

Фото: Reuters

Багато людей досі залишаються під завалами будинків, тож жертв може бути більше.

Більше ніж 450 людей загинуло в Ірані внаслідок потужного землетрусу, який вразив гірську частину західної провінції Керманшах, що межує з Іраком. Ще 7 тисяч осіб отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на іранські ЗМІ.

Близький Схід оговтується від найбільшого за кількістю жертв землетрусу

Близький Схід оговтується від найбільшого за кількістю жертв землетрусу

Місцеві чиновники очікують, що кількість жертв буде зростати, оскільки багато людей досі залишаються під завалами будинків. Землетрус вразив 14 провінцій в Ірані, але найбільше – район Сарпол-е Захаб у західній провінції Керманшах. Там загинуло 300 осіб.

Рятувальники продовжують розбирати завали великої кількості зруйнованих будинків.

Ірак також постраждав від землетрусу, а особливо Іракський Курдистан, який межує з Іраном.  Влада повідомила про загибель шести і поранення 68 людей в Іраку, а у північній – курдській - частині країни загинуло сім і поранення отримали 325 людей. 

Європейський середземноморський сейсмологічний центр повідомив, що землетрус магнітудою 7,2 стався в неділю, 12 листопада, на кордоні Ірану і Іраку. Підземні поштовхи були зафіксовані за 204 кілометри на північний схід від Багдада і за 104 кілометри на захід від іранського міста Керманшах. Осередок землетрусу залягав на глибині 10 кілометрів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація