Кількість жертв пожежі в Бангладеш перевалила за сотню

Кількість жертв пожежі в Бангладеш перевалила за сотню

Фото: Associated Press

Ще понад півсотні серйозно постраждали.

До 110 зросла кількість загиблих у пожежі в столиці Бангладеш, і ще понад півсотні людей травмовані. В історичному районі Дакки згоріло щонайменше п'ять житлових будинків, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

ЗайнялОся на першому поверсі 4-поверхівки, де незаконно зберігалися легкозаймисті хімічні матеріали. Після серії вибухів полум'я швидко піднімається вгору, а невдовзі поширюється й на сусідні будинки.  У момент займання на перших поверхах будівель люди відпочивали в ресторанах, в одному із закладів святкували весілля. Мешканці щонайменше п'яти будинків опинились у вогняній пастці – через затори люди просто не встигали втікати від вогню. "Я бачив двох волонтерів, які давали водіям указівки, щоб уникнути заторів. На моїх очах від вогню завалилася стіна, що була коло дороги. У момент вибуху я їхав возом. Думаю, що мого водія немає серед живих", - розповів травмований Хазі Мухаммед Салауддін.

Жертвами пожежі в Бангладеш стали щонайменше 110 людей

Жертвами пожежі в Бангладеш стали щонайменше 110 людей

Вогонь знищив будинки і припарковані поруч автомобілі – місце пожежі перетворилося на згарище. Урятованих одразу доправляють у місцеву лікарню. "Ми врятували щонайменше 41 травмовану людину і одвезли їх у лікарню. Операція з ліквідації вогню на останній стадії. Нині ми шукаємо щебінь і готуємося засипати ним усю територію", - розповів голова пожежної служби Шакіл Неваз.

Схожий інцидент у Дацці був 2010 року, тоді через вибух хімікатів загинули 124 людини.  Район Чоукбазар, де спалахнула нинішня пожежа, є центром виробництва хімічних засобів і парфумів. Лише минулого тижня влада країни розпочала кампанію з боротьби з такими незаконнми бізнесами.

Кореспондент ТСН Олександра Чернишук

Повʼязані теми:

Наступна публікація