Кількість жертв землетрусу в Мексиці зросла до 325 осіб

Кількість жертв землетрусу в Мексиці зросла до 325 осіб

Місцева влада нарахувала як мінімум 360 будівель, які можуть бути небезпечними для людей.

Кількість жертв землетрусу, що стався 19 вересня неподалік від столиці Мексики, зросла до 325 осіб.

Про це повідомлять Associated Press.

Більше половини з них (186 осіб - ред) загинули в Мехіко.

Крім 38 будівель, зруйнованих відразу після підземного поштовху, ще кілька сотень будинків в місті опинилися під загрозою обвалення. Місцева влада нарахувала як мінімум 360 будівель, які можуть бути небезпечними для людей. В екстрені служби надходять дзвінки від жителів, які виявляють нові тріщини на стінах своїх квартир.

Підземні поштовхи досі заважають рятувальникам діставати людей з-під завалів у Мексиці

Підземні поштовхи досі заважають рятувальникам діставати людей з-під завалів у Мексиці

Багато людей бояться йти роботу в офіси, побоюючись за свою безпеку. З 9 тисяч шкіл в Мехіко працює близько сотні; пройде два-три тижні, перш ніж всі інші будуть розчищені і перевірені на безпечність. За попередніми даними, як мінімум семи школам загрожує обвалення.

Поштовхи досягали 7 балів за шкалою Ріхтера, постраждали густо населена столиця Мехіко і штати Морелос і Пуебла. Зруйновані десятки будинків, мільйони людей залишилися без світла. Влада звернулася до громадян постраждалих регіонів з таким проханням: "Залишайтеся в своїх будинках, якщо вони безпечні. Намагайтеся не створювати натовпу на вулиці, по яким будуть проїжджати машини рятувальників".

Серед зруйнованих будівель є початкова школа, де загинули щонайменше 20 дітей і кілька дорослих. Величезний напис на її вцілілій стіни – це заклик дотримуватися максимально можливої тиші, щоб рятувальники могли почути живих під завалами. Кожне врятоване життя люди зустрічають радістю і оплесками. Трагедія вже з'єднала країну, незважаючи на нові загрози – після землетрусу раптово прокинувся вулкан Попокатепель, активність якого сейсмологи вже називають загрозливою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація