Кіношне пограбування: в Антверпені злодії пролізли в банк із каналізації

Кіношне пограбування: в Антверпені злодії пролізли в банк із каналізації

Фото: Gazet van Antwerpen/Twitter

Бельгійські правоохоронці наразі не можуть вийти на слід грабіжників.

У бельгійському місті Антверпен невідомі злочинці пограбували банк BNP Paribas Fortis. Грабіжники проникли в сховище через каналізацію рано вранці в неділю.

У каналізацію вони потрапили через прокопаний тунель від будинку на сусідній вулиці. Довжина цього шляху склала чотири метри. Далі грабіжники здолали 400 метрів відстані до банку в каналізаційному колекторі. Звідти до сховища вони викопали новий хід. Коли злодії потрапили до приміщення, спрацювала сигналізація. Попри це, крадії встигли відкрити від 20 до 30 сейфів, у яких зберігалося майно клієнтів банку – гроші, ювелірні вироби, особисті речі.

В Бельгії злодії пограбували банк, потрапивши до нього через каналізаційні системи

В Бельгії злодії пограбували банк, потрапивши до нього через каналізаційні системи

Фінустанова не повідомляє навіть приблизного розміру завданих збитків. Однак журналісти припускають, що вкрадено вагому суму, адже банк розташований поруч із "алмазним кварталом" Антверпена, а серед його клієнтів було чимало багато єврейських і індійських торговців коштовностями.

Представники місцевої фірми, котра обслуговує каналізаційні мережі, наголошують на неймовірній зухвалості злочинців. Їхній план був дуже небезпечним, оскільки розмір труб на цій ділянці не перевищує 1,3 метра у висоту і 80 сантиметрів завширшки, а в деяких місцях вони ще менші – там грабіжникам довелося повзти на животі. Якби в момент пограбування пішов дощ, каналізація швидко б заповнилася водою і грабіжники, найвірогідніше, загинули. Крім того, небезпеку являли гази, які утворюються в каналізації, а при прокладці тунелів їм загрожувало обвалення. "Не знаю, як вони вибралися живими", - каже інженер Елс Лікенс.

Повʼязані теми:

Наступна публікація