Кір дістався Польщі: у працівників м’ясокомбінату діагностували вірус - ЗМІ

Кір дістався Польщі: у працівників м’ясокомбінату діагностували вірус - ЗМІ

Фото: УНІАН

Хворими співробітниками виявилися українці.

У Польщі зафіксували спалахи кору, від якого в Україні померли вже шестеро осіб.

Про це повідомляє видання Radio Olsztyn.

Як зазначається, інфекційне захворювання виявили у співробітників м’ясокомбінату в Морлінах, що неподалік від Оструди у Вармінсько-Мазурському воєводстві на півночі країни.

За даними видання, інфікованими є працівники з України. Спочатку повідомлялося, що кір було діагностовано у п’ятьох осіб, проте згодом у Державній санітарній інспекції Ольштина уточнили, що наразі вірусну інфекцію кору було підтверджено у двох людей. Зразки аналізів вже відправили до Національного інституту гігієни Польщі, результати будуть готові лише наприкінці тижня.

Окремо наголошується, що тепер понад 700 людей, які контактували з хворими на м’ясокомбінаті, проходять вакцинацію.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, в Україні у низці областей позакривали школи через спалах інфекції. Зокрема, на вимушені канікули пішли школи Івано-Франківська. Там від початку року до інфекційної лікарні потрапили понад 30 дітей. Майже половину з них – шпиталізували минулого четверга. У семи одеських школах запровадили уроки по відеозв'язку. Заборона на відвідування занять нещепленими учнями діє і в Києві, а на Львівщині на тиждень подовжать канікули у тих школах, де є хоча б один випадок захворювання на кір.

У столиці 40-річна жінка потрапила з ускладненнями від хвороби до реанімації, а на Одещині від початку спалаху кору померли двоє дорослих та четверо дітей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація