Китай може прийняти біженців у разі війни із КНДР

Китай може прийняти біженців у разі війни із КНДР

Фото: Reuters

Щоправда, у КНР не панікують через ситуацію на Корейському півострові.

Китайський уряд може вести підготовку до можливого потоку біженців із Північної Кореї у випадку виникнення конфлікту між КНДР і США.

Про це інформує Defense One.

Раніше повідомлялося, що компанія China Mobile заявляла про те, що займається підготовчими роботами в сфері безпеки комунікацій для таборів біженців із КНДР. Однак представники компанії заперечували цю інформацію. Пізніше журналісти Radio Free Asia підтвердили існування такого плану.

Після цього речник компанії заявив, що уряд таки дав відповідне розпорядження провести необхідні роботи. Проте, за його словами, ніхто в КНР не панікує через ситуацію на Корейському півострові.

Південна Корея створює загін спецпризначенців для знищення лідера КНДР, у разі нападу на Сеул

Південна Корея створює загін спецпризначенців для знищення лідера КНДР, у разі нападу на Сеул

Нагадаємо, у ніч проти 29 листопада КНДР здійснила запуск міжконтинентальної балістичної ракети «Хвансон-15». Керівництво країни заявляє, що ця ракета здатна досягти будь-якого району на території Сполучених Штатів. Так, цей запуск КНДР провела через два з половиною місяці після останнього випробування. За інформацією північнокорейського агентства ЦТАК, ракета пролетіла 950 кілометрів, а її політ тривав 53 хвилини. За даними південнокорейських військових, в апогеї ракета досягла висоти 4475 км. Дальність і висота польоту стали максимальними за всю історію випробувань КНДР. Ракета упала в океан приблизно за 210 кілометрів на північ від Японії. 

Також повідомлялося, що військові навчання Vigilant Ace за участю військових Сполучених Штатів Америки та Південної Кореї, які починаються у понеділок, 4 грудня, "прискорять самознищення" цих двох країн.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація