Китай переміг коронавірус. У провінції Хубей, де зародилася інфекція, скасовують карантин

Китай переміг коронавірус. У провінції Хубей, де зародилася інфекція, скасовують карантин

Фото: Associated Press

В самому місті Ухань теж анонсували зняття обмежень.

Влада Китаю 25 березня скасує обмеження на переміщення на в'їзд і виїзд з провінції Хубей, запроваджені ще наприкінці січня через епідемію коронавірусу в країні

Про це йдеться в опублікованій у вівторок заяві Державного комітету у справах охорони здоров'я регіону.

В документі також зазначено, що у самому місті Ухань карантин закінчиться 8 квітня.

Згідно з рішенням, на цей крок пішли на тлі поліпшення епідеміологічної обстановки в регіоні. "Від 00:00 годин 25 березня, за винятком району міста Ухань, в провінції Хубей будуть зняті обмеження на дорогах і відновлено рух транспорту на в'їзд і виїзд. Люди зможуть рухатися на основі коду здоров'я (програма з оцінювання ризику схильності людини до інфікування на основі її переміщень). З 00:00 години 8 квітня (за київським часом - з 18:00 7 квітня) в Ухані будуть зняті обмеження на проїзд транзитними дорогами, і відновлено транспортне сполучення на в'їзд і виїзд з міста", - йдеться в документі.

Нагадаємо, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Приборкання коронавірусу: як Китай подолав недугу і яких помилок припустилася влада

Приборкання коронавірусу: як Китай подолав недугу і яких помилок припустилася влада

Повʼязані теми:

Наступна публікація