Спалах коронавірусу в Китаї: 20 тисяч людей перевезли до карантинних центрів

Спалах коронавірусу в Китаї: 20 тисяч людей перевезли до карантинних центрів

Фото: Associated Press

Провінцію Хебей вважають епіцентром останнього сплеску пандемії коронавірусу в КНР.

У Китаї до карантинних центрів перевезли понад 20 тисяч жителів 12 міст району Гаоченг, що у південно-західній провінції Хебей. До відповідних заходів влада вдалася на тлі нового спалаху COVID-19

Про це із посиланням на CGTN повідомляє CNN

За словами представника Національної комісії охорони здоров'я Китаю (NHC) Тонга Чжаохуея, запроваджені заходи мають запобігти новим випадкам інфікування шляхом обмеження соціальних контактів. 

Провінцію Хебей вважають епіцентром останнього сплеску пандемії коронавірусу в КНР.  У п'ятницю, 15 січня, там зафіксували 90 нових випадків захворювання.

Ще 43 людини отримали позитивні результати тестів на COVID-19 у провінції Хейлунцзян. По одному хворому зареєстрували також в Гуансі та Шеньсі. Окрім того, в країні виявили ще 66 пацієнтів із безсимптомним перебігом захворювання.

У КНР на лікуванні залишається 1001 пацієнт з активною формою COVID-19, стан 26 з них оцінюють як критичний.

Минулої доби у Китаї повідомили про перший за вісім місяців пов'язаний із коронавірусом летальний випадок. Таким чином кількість жертв коронавірусу в КНР зросла до 4 635.

Зазначається, що у Китаї понад 20 мільйонів людей нині перебувають в умовах тих чи інших карантинних обмежень. 

Як повідомлялося, у Шицзячжуані та Сінтаї китайської провінції Хебей посилили карантин через зростання кількості хворих на коронавірус. Тут призупинили роботу громадського транспорту, на тиждень закрили навчальні заклади, заборонили будь-які збори людей, а жителям рекомендували не залишати населений пункт без необхідності. Обидва міста приблизно в трьохстах кілометрах від Пекіна.

Після жорсткої боротьби із пандемією COVID-19 жителі Китаю поступово повертаються до звичного життя: робітники знову працюють на фабриках, для студентів поновилося очне навчання, а біля популярних ресторанів скупчуються черги. А ще на початку пандемії китайський уряд придушував попередження про спалах невідомої інфекції, звинувачуючи лікарів з Уханя, які розповідали про хворобу в соцмережах, у "поширенні чуток". 

Про те, як за рік змінився Ухань, як містові-епіцентру коронавірусу вдалося перейти від безпрецедентно жорсткого карантину до велелюдних гучних вечірок й зустріти новий рік з розмахом - читайте у матеріалі ТСН.ua.

Ухань рік потому: у Китаї оприлюднили нову версію походження коронавірусу

Ухань рік потому: у Китаї оприлюднили нову версію походження коронавірусу

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація