Китайський ринок наповнюється українською кукурудзою, яка вже витісняє американську

Китайський ринок наповнюється українською кукурудзою, яка вже витісняє американську

Фото: Reuters

Йдеться про вміст геномодифікованих організмів в американській продукції.

Українська кукурудза заміщає американську на ринку Китаю через високий вміст геномодифікованих організмів у продукті США.

Про це повідомляє Reuters.

Китай нещодавно впровадив більш жорсткі правила для виробників і постачальників щодо продуктів із геномодифікованими організмами та різноманітними додатковими речовинами. Через це попит на американську кукурудзу почав падати, адже більшість продукту США геномодифікована.

Натомість у суворі рамки китайського ринку продуктів вписується кукурудза з України. Тому цього року Китай налаштований на торгівлю з Україною як з важливим постачальником кукурудзи до КНР.

"Трейдери цього року більш схильні купувати кукурудзу з України, оскільки вона не має ГМО і не вимагає дозволу на обробку. Навіть ті, хто замовив американську кукурудзу, скасували замовлення та перейшли до України", - заявив шанхайський аналітик.

Так, Україна минулого року мала дві третини від загального імпорту Китаєм кукурудзи, тоді як США постачали всього четвертину.

Нагадаємо, Україна посіла друге місце за обсягами постачання вершкового масла до Європейського Союзу. На першому місці – Нова Зеландія. 

Веселковий овоч: в Америці вивели різнокольорову кукурудзу

Веселковий овоч: в Америці вивели різнокольорову кукурудзу

Повʼязані теми:

Наступна публікація