"Київ хоче зберегти у порядку денному спровоковану ним же кризу". Останні заяви Чуркіна про Донбас

"Київ хоче зберегти у порядку денному спровоковану ним же кризу". Останні заяви Чуркіна про Донбас

Фото: Reuters

У Нью-Йорку помер Чуркін. 

Покійний постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін на останньому засіданні ООН, 3 лютого, різко висловлювався стосовно ситуації на Донбасі.

Зокрема, Чуркін, посилаючись на доповіді СММ ОБСЄ, повідомив, що кількість порушень режиму припинення вогню зросла до 10 тисяч 300 розривів снарядів за добу. 

"Ці цифри - свідчення того, що замість зусиль з нормалізації ситуації на Донбасі, пошуку розумних компромісів в нормандському форматі і в рамках контактної групи, українська влада із завзятістю, гідної кращого застосування, намагається домогтися військового вирішення конфлікту", - сказав Чуркін, передають РИА Новости.

"Будь-яке серйозне загострення на Донбасі дивним чином збігається із зарубіжними поїздками українського керівництва. Мабуть, таким чином Київ розраховує зберегти в міжнародному порядку денному спровоковану ним же кризу, а заодно і " пов'язати "своєю безрозсудною, конфронтаційною політикою новообраних голів держав", - зауважив він під час засідання.

Чуркін також наголошував, що "українському керівництву сьогодні потрібні гроші, які найкраще вибивати з Євросоюзу, окремих країн Європи, зі Сполучених Штатів і міжнародних фінансових інститутів, виставляючи себе як жертву агресії".

Нагадаємо, тоді постпред України в ООН Володимир Єльченко відповів на закиди постпреда РФ в ООН Віталія Чуркіна. "Сьогодні - День бабака і російська сторона слово в слово повторює те, що було сказане на засідання контактної групи", - зауважив Єльченко.

Він зауважив, що РФ дозволяє собі "коктейль демагогіки" та "фривольні інтерпретації" того, що відбувається на сході України.

"Не президент Порошенко постачає зброю терористам. Російська зброя вбиває українців і російські найманці приїздять на схід України заробляти гроші на вбивствах", - зауважив Єльченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація