На єгипетському курорті ужгородець врятував австрійку від акули, а київський рятувальник евакуював людей

За словами очевидців, тамтешній патруль не вдався до жодних дій з порятунку людей.

5 серпня в єгипетському місті Марса-Алам український рятувальник Юрій Білецький організував евакуацію відпочивальників із води після нападу акули.

Про це повідомляє на своїй офіційній сторінці у Facebook Головне управління ДСНС України в м. Києві.

Юрій перебував за кордоном у літній відпустці, де йому довелося проявити свої навички у подоланні надзвичайних ситуаціях. Чоловік на пляжі почув крики про допомогу: у воді на 20-річну дівчину напала акула. Постраждалу жительку Австрії врятував підприємець із Ужгорода Михайло Волошин.

Аби ж відвернути небезпеку від інших відпочивальників, Юрій Білецький скористався можливістю їхньої евакуації за допомогою рятувальних човнів, оскільки тамтешній патруль не вдався до жодних дій щодо порятунку людей.

Один з очевидців поділився: "З нами в готелі відпочивав хлопець - один з начальників київського МНС, - так-от він зреагував найшвидше. Думаю, це йому треба подякувати за те, що жертв більше не було. Хлопець скомандував рятувальникам, щоб переставали свистіти, а хапали човни і діставали всіх, хто там ще плавав - на поверхні видно було маски". 

Юрій Білецький є начальником частини пожежно-рятувальних робіт на водних об'єктах Головного управління ДСНС України у м. Києві. Чоловік працює у столичному гарнізоні вже 8 років.  

Раніше повідомлялося, що у Китаї рятувальники ледве витягли з води відчайдуха, що вирішив покупатися у бурхливому морі. Чоловік не розрахував свої сили, і потужні хвилі Жовтого моря ледь не накрили його. Для порятунку сміливця знадобилося півгодини.

У Китаї рятувальники ледь врятували відчайдуха, який вирішив покупатися у бурхливому морі

У Китаї рятувальники ледь врятували відчайдуха, який вирішив покупатися у бурхливому морі

Повʼязані теми:

Наступна публікація