КНДР готує пуск міжконтинентальної балістичної ракети – розвідка Південної Кореї

КНДР готує пуск міжконтинентальної балістичної ракети – розвідка Південної Кореї

Фото: Reuters

Поки що США хочуть відповідати санкціями.

Випробування водневої бомби, яке КНДР провела напередодні, не на жарт перелякало більшість країн світу. Південна Корея та Японія готуються вдосконалювати власні системи оборони, а Євросоюз та Сполучені Штати готові до нових санкцій та навіть говорять про можливу військову відповідь, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Новина про військову активність КНДР приголомшила Південну Корею, де наразі не почуваються в безпеці. Місцева армія почала термінові навчання, аби продемонструвати власну боєздатність. "Якщо ми відповідатимемо Північній Кореї її мовою – буде хаос і розруха. Треба спокійно підтримувати мирний діалог", - вважає пенсіонер із Сеула Ян Дон Чхоль. "Те що робить Пхеньян – дуже погано. Нам треба посилити національну оборону і дати належну відповідь на цю провокацію", - переконаний підприємець із Сеула Бае Сом Сук.

Столиця Південної Кореї, надсучасне місто-мільйонник Сеул, розташоване лише за 30 кілометрів від кордону з Північною Кореєю. Щоби завдати по ньому удар, ракет не потрібно – вистачить артилерії. Це основна причина, чому силовий сценарій, як раніше в Іраку чи Лівії, західна спільнота застосовувати боїться. У Пхеньяні це дуже добре розуміють, тому і грають м'язами.

Розвідка в Сеулі попереджає, що дуже скоро Пхеньян проведе новий тест, і він нікому не сподобається. "Ми передбачаємо, що найближчим часом Північна Корея випустить міжконтинентальну балістичну ракету, аби продемонструвати, що вона здатна доправити ядерну бомбу до Сполучених Штатів", - заявив в.о. міністра оборони Південної Кореї Чан Куон-Су.

Випробувана в КНДР воднева бомба у 5 разів потужніша за ту, яка наприкінці Другої Світової знищила японське місто Хіросіма. "Ядерна зброя – це засіб виживання для режиму Кіма. Уся їхня стратегія побудована на тому, щоби як ядерна держава на рівних говорити зі Сполученими Штатами. Але незважаючи на погрози, реального удару по американській території вони навряд чи завдадуть", - вважає політолог Ян Му Джин.

Президент США Дональд Трамп називає випробування загрозою національній безпеці. Найвірогіднішою реакцією Вашингтона є нові санкції – припинення торгівлі з усіма, хто торгує з КНДР, а це передусім Росія і Китай. Останній уже висловив обурення такою ідеєю. "Поки ми робимо всі можливі зусилля, щоби домогтися мирного рішення ядерного питання з Північною Кореєю, у цей самий час наші власні інтереси підпадають під санкції. Це абсолютно неприйнятно, це нечесно", - заявив речник МЗС Китаю Чен Шуан.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація