ЦРУ попередило американців про можливий ядерний удар по США

ЦРУ попередило американців про можливий ядерний удар по США

Фото: Reuters

Фахівці вважають, що Корея не відмовиться від здійснення своєї мети.

Північна Корея найближчим часом може здійснити ядерний удар по США, заявив учора, 19 жовтня, директор ЦРУ Майк Помпео, повідомляє Радіо свобода.

Він зазначив, що Корея перебуває на шляху досягнення поставленої Пхеньяном мети – здійснення ядерного ракетного удару по США.

"Зараз вони досить близькі за своїми можливостями, що з точки зору політики США означає, що ми повинні поводитись так, ніби перебуваємо на порозі досягнення цієї їхньої мети," - сказав він.

Та водночас пояснив, що є велика різниця між запуском однієї балістичної ракети з ядерною боєголовкою та можливістю створення великої кількості атомних боєзарядів і їхніх носіїв у разі розвитку ядерного арсеналу.

Пізніше на тому ж форумі у Вашингтоні радник з питань національної безпеки президента США Герберт Раймонд МакМастер сказав: "Ми беремо участь в гонці, щоби вирішити цю проблему без воєнних дій."

Нагадаємо, що Північна Корея ще декілька десятиліть почала свою ядерну програму, а цьогоріч збільшила випробування зброї. У липні Пхеньян запустив дві ракети дальньої дії, які потенційно могли б досягти материкової частини США. А у вересні КНДР провела свій найпотужніший атомний вибух.

Також сьогодні повідомлялося, що Пхеньян зробив заяву з приводу розпочатих на цьому тижні спільних військових навчань США і Південної Кореї біля берегів Корейського півострова. В ній зазначалося, що "найжорсткіші контрзаходи в корейському стилі повністю готові до того, щоб розвіяти все як дим одним-єдиним ударом". 

Північна Корея заявила, що американський президент оголосив їй війну

Північна Корея заявила, що американський президент оголосив їй війну

Повʼязані теми:

Наступна публікація