КНДР показала фото й відео "знищення" винищувачів та авіаносця США

КНДР показала фото й відео "знищення" винищувачів та авіаносця США

Колаж знищення американського авіаносця.

Північнокорейські ЗМІ опубліковані колажі, на яких нібито знищують американський бомбардувальник B1-B і винищувач F-35.

У неділю, 24 вересня, Пхеньян опублікував серію фото і відеоколажів, на яких північнокорейські ракети "знищують" американські бомбардувальники і авіаносець. 

Як повідомляє YonhapNews, на колажах зображено знищення американського бомбардувальника B1-B і винищувача F-35.

Крім того, було опубліковане пропагандистське відео, на якому змодельований пуск балістичної ракети з підводного човна КНДР по американському авіаносцю "Карл Вінсон" (USS Carl Vinson) і його бомбардування.

Колаж знищення американського авіаносця.

Відео починається з демонстрації фотографій виступу президента США Дональда Трампа перед американськими військовими. Авіаносець "знищується" однією ракетою, запущеною з підводного човна.

Колажі були опубліковані незабаром після того, як 23 вересня бомбардувальники ВПС США B-1B Lancer у супроводі винищувачів здійснили політ в міжнародному повітряному просторі у району демілітаризованої зони, яка відділяє Північну Корею від Південної.

24 вересня КНДР заявила про неминучість ракетного удару по США. Пізніше президент США Дональд Трамп відповів на це і пригрозив лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину, що його "скоро не буде".

Напередодні Кім Чен Ин у відповідь на погрозу Трампа повністю знищити КНДР назвав президента США "старим, який з'їхав з глузду", і який дорого заплатить за свої погрози.

У заяві, оприлюдненій через кілька годин після оголошення Вашингтоном нових санкцій проти Пхеньяна, Кім Чен Ин заявив, що він розцінює слова Трампа як оголошення війни. "Я без сумніву і виразно втихомирю вогнем старого, який з'їхав з глузду", - заявив Ин.

Провокації з боку КНДР останнім часом йдуть одна за одною. Північна Корея не припиняє запускати ракети різної дальності, а 3 вересня Пхеньян оголосив про успішне випробування водневої бомби.

Трамп ухвалив нові санкції проти КНДР

Трамп ухвалив нові санкції проти КНДР

Президент США Дональд Трамп в зв'язку з цим не виключив військової відповіді на дії Пхеньяну, пообіцявши відповісти "з вогнем і люттю" в разі, якщо Пхеньян продовжить випробування ракет.

Увечері в суботу кілька американських бомбардувальників у супроводі винищувачів здійснили рейд уздовж берегів КНДР в безпосередній близькості від повітряного простору цієї країни.

За словами представника Пентагону, це був сигнал Пхеньяну про те, що США розглядають різні варіанти відповіді на загрози.

12 вересня Рада безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію про введення нових обмежувальних заходів відносно КНДР через проведеного на початку місяця ядерного випробування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація