КНДР попередила США і Південну Корею про загрозу ядерної війни

КНДР попередила США і Південну Корею про загрозу ядерної війни

Фото: Reuters

Американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що Вашингтону слід розпочинати вивозити сім'ї американських військових, які перебувають у Південній Кореї.

Військові навчання Vigilant Ace за участю військових Сполучених Штатів Америки та Південної Кореї, які починаються у понеділок, 4 грудня, "прискорять самознищення" цих двох країн.

Про це у неділю, 3 грудня, заявив речник комітету з мирного возз'єднання Північної Кореї, інформує dpa з посиланням на державне інформагентство КНДР KCNA.

За словами представника північнокорейського відомства, завданням масштабних військових навчань є "повне знищення" Північної Кореї. "Маріонеточні мілітаристи США та Південної Кореї мають пам'ятати, що ескалація провокацій та нові злочини лише будуть сприяти більш жахливій відплаті та пришвидшить їхнє самознищення", - йдеться у заяві.



Раніше у неділю північнокорейська газета "Нодон сінмун", яка є органом ЦК Трудової партії Кореї, написала, що військові навчання Vigilant Ace є провокацією, яка створює ризик розв'язання ядерної війни. "Це відкрита тотальна провокація проти КНДР, що може в будь-який момент призвести до ядерної війни", - написала газета.

Також у неділю американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що Вашингтону слід розпочинати вивозити сім'ї американських військових, які перебувають у Південній Кореї. За його словами, така необхідність зумовлена тим, що війна між КНДР та США стає все більш вірогідною. На території Південної Кореї перебуває понад 28 тисяч американських військових.

Російські дипломати завітали з дружнім візитом у КНДР під час запуску міжконтинентальної ракети

Російські дипломати завітали з дружнім візитом у КНДР під час запуску міжконтинентальної ракети


Військові навчання Vigilant Ace, які відбудуться з 4 по 8 грудня у акваторії Тихого океану, будуть наймасштабнішими навчаннями, які коли-небудь спільно проводили США та Південна Корея. У них візьмуть участь близько 12 тисяч військових та понад 230 військових літаків, включаючи винищувачі F-22 і F-35. Сторони відпрацьовуватимуть сценарій з точковими авіаударами по ядерних і ракетних об'єктах КНДР, включаючи тягачі, на яких переміщують північнокорейські ракети.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, у ніч проти 29 листопада КНДР здійснила запуск міжконтинентальної балістичної ракети «Хвансон-15». Керівництво країни заявляє, що ця ракета здатна досягти будь-якого району на території Сполучених Штатів. Так, цей запуск КНДР провела через два з половиною місяці після останнього випробування. За інформацією північнокорейського агентства ЦТАК, ракета пролетіла 950 кілометрів, а її політ тривав 53 хвилини. За даними південнокорейських військових, в апогеї ракета досягла висоти 4475 км. Дальність і висота польоту стали максимальними за всю історію випробувань КНДР. Ракета упала в океан приблизно за 210 кілометрів на північ від Японії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація