КНДР успішно випробувала двигун балістичної ракети і пригрозила ядерним ударом

КНДР успішно випробувала двигун балістичної ракети і пригрозила ядерним ударом

Фото: Reuters

Випробуваннями керував особисто Кім Чен Ин.

Північна Корея заявила, що успішно випробувала новий двигун для міжконтинентальної балістичної ракети, що може донести ядерні боєголовки до США.

Про це повідомило Центральне телеграфне агентство Кореї 9 квітня, зазначивши, що під час випробовувань ракета виконала "всі необхідні умови". Як зазначає Reuters, випробуваннями керував особисто лідер КНДР Кім Чен Ин.

"Тепер ми можемо спорудити більш потужну ядерну боєголовку для нової міжконтинентальної балістичної ракети і здійснити ядерні атаки по США і всьому світу в межах нашого діапазону удару", - Кім Чен Ин.

Раніше цьогоріч Північна Корея випробувала ядерну бомбу і запустила ракету дальнього радіусу дії, що призвело до введення нових жорстких санкцій з боку ООН. У березні Пхеньян в морській акваторії здійснив пуски балістичних ракет середнього радіусу дії.

NORTHKOREA-NUCLEAR

Пхеньян неодноразово погрожував вдатися до "превентивного ядерного удару" проти США та Південної Кореї - одна з таких заяв пролунала на початку березня, коли військові цих країн розпочали щорічні масштабні спільні навчання.

Ядерна риторика є звичною для Пхеньяна, водночас військові аналітики сумніваються, що Північна Корея насправді може реалізувати ці наміри.

Північна Корея запустила принаймні одну балістичну ракету в Японське море

Північна Корея запустила принаймні одну балістичну ракету в Японське море

Повʼязані теми:

Наступна публікація