КНДР вихваляється новим відео запуску балістичної ракети

КНДР вихваляється новим відео запуску балістичної ракети

КНДР вихваляється новим відео запуску балістичної ракети

Фото: скриншот з відео

За випробуванням захоплено дивився лідер країни.

Північна Корея продемонструвала нове відео випробування балістичної ракети морського базування. Відео показали у п'ятницю ввечері по центральному телебаченню країни.

Щоправда, дату ймовірного запуску цієї ракети не назвали. Ймовірно, це сталося 21 грудня минулого року, коли КНДР проводила навчання. Ракету було випущено з підводного човна. Повідомляється, що запуск був успішним.

Лідер країни Кім Чен Ин з посмішкою спостерігав за випробуваннями.

Південна Корея вже заявила, що відео може бути сфабрикованим. На думку південнокорейських фахівців, у ролику показуються фрагменти старого запуску ракети "Скад", а не балістичної ракети KN-11, яка нібито перебуває у розробці, пише "Російська служба ВВС". Південна Корея впевнена, що таким відео КНДР відповіла на увімкнення пропагандистських гучномовців поблизу демілітаризованої зони.

Напередодні КНДР опублікувала фотографії масштабних парадів, які нібито прокотились всією країною. Проте, жодне видання, окрім північнокорейського, не береться стверджувати, що ці паради відбулись саме 8 січня.

6 січня КНДР офіційно оголосила про успішне випробування водневої бомби. Геологічна служба США зареєструвала на території КНДР землетрус магнітудою 5,1 бала, а метеорологічне агентство Південної Кореї уточнило, що його епіцентр збігається з розташуванням полігону, на яких Пхеньян раніше проводив випробування ядерних вибухових пристроїв: 30 миль від містечка Пангги-ри.

Радбез ООН вирішив зібратися на екстрене засідання через випробування ядерної бомби КНДР. А лідери США та Південної Кореї провели телефонну розмову щодо спільної розробки пакету санкцій до КНДР, а також Барак Обама пообіцяв допомогти у безпековому питанні, у разі необхідності.

7 січня Південна Корея відновила мовлення пропагандистських гучномовців на кордоні із КНДР. Також розмістила протитанкові ракети на кордоні та проводить навчання поблизу демілітаризованої зони.

Повʼязані теми:

Наступна публікація