КНДР випустила дві балістичні ракети у бік Японського моря: що відомо

КНДР випустила дві балістичні ракети у бік Японського моря: що відомо

Фото: Associated Press

Японський уряд висловив КНДР протест через запуск балістичних ракет.

Корейська Народно-Демократична Республіка випустила щонайменше дві балістичні ракети у бік Японського моря. 

Відповідну заяву у вівторок, 19 жовтня, озвучив прем'єр-міністр Японії Кісіда Фуміо, пише Кyodo.

Зазначається, що постраждалих внаслідок інциденту немає. Збитків японським рибальським суднам також не зафіксовано. Водночас японський уряд висловив КНДР протест через ракетний запуск.

Як пише інформагентство Yonhap із посиланням на Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї (JCS), запуск відбувся неподалік міста Сінпхо в провінції Південна провінція Хамгьон, розташованого на узбережжі Японського моря.

"Зараз наші військові підтримують позицію готовності, уважно стежачи за відповідними тенденціями в тісній співпраці між Південною Кореєю і США в межах підготовки до додаткових пусків", - вказали у комітеті. 

Зауважується, що у Сінпхо Північна Корея будує підводні човни, здатні нести балістичні ракети (БРПЛ). Деякі ЗМІ повідомляють про те, що цього разу КНДР здійснила запуск балістичних ракет саме з таких підводних човнів.

Минулого місяця Північна Корея заявила, що успішно випробувала нову гіперзвукову ракету.

Як повідомлялося, Корейська Народно-Демократична Республіка 4 жовтня вперше за 55 днів відновила лінії зв'язку з Південною Кореєю.

У Міністерстві об'єднання Південної Кореї висловили надію на відновлення міжкорейського діалогу, вказавши, що повторне з'єднання ліній зв'язку розглядається як "закладання основи для відновлення відносин між двома Кореями". 

Новини світу: Кім Чен Ин прийшов подивитися на змагання бійців свого спецзагону

Новини світу: Кім Чен Ин прийшов подивитися на змагання бійців свого спецзагону

Повʼязані теми:

Наступна публікація