КНДР заявила про неминучість ракетного удару по США, Трамп відповів погрозою

КНДР заявила про неминучість ракетного удару по США, Трамп відповів погрозою

Фото: Reuters

Трамп пригрозив лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину, що його "скоро не буде".

Ракетний удар по Сполучених Штатах, за словами міністра закордонних справ КНДР Лі Ен Хо, після погроз Дональда Трампа на адресу Північної Кореї "став неминучим".

Про це глава північнокорейського МЗС заявив, виступаючи на сесії Генеральної Асамблеї ООН в суботу, 23 вересня.

За словами Лі Ен Хо, те, що така людина займає пост президента США і має доступ до "ядерної кнопки", "представляє найсерйознішу загрозу для міжнародного миру та безпеки на сьогоднішній день".

"Не знаючи прописних істин і правил поведінки, він спробував образити гідність головнокомандувача моєї країни, назвавши його" ракетою ". Зробивши це, однак, він допустив помилку, зробивши відвідування нашою ракетою всієї континентальної частини США ще більш неминучим", - зазначив Лі Ен Хо.

Пізніше президент США Дональд Трамп відповів на виступ Лі Ен Хо і пригрозив лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину, що його "скоро не буде".

"Тільки що чув, як міністр закордонних справ Північної Кореї говорив в ООН. Якщо він буде повторювати думки маленької людини-ракети, вони довго тут не пробудуть!" - написав Трамп в Twitter.

Шпигуни КНДР в Україні - міф чи сувора реальність

Шпигуни КНДР в Україні - міф чи сувора реальність

Обмін погрозами Трампа та Ина

Напередодні Кім Чен Ин у відповідь на погрозу Трампа повністю знищити КНДР назвав президента США "старим, який з'їхав з глузду", і який дорого заплатить за свої погрози.

У заяві, оприлюдненій через кілька годин після оголошення Вашингтоном нових санкцій проти Пхеньяна, Кім Чен Ин заявив, що він розцінює слова Трампа як оголошення війни. "Я без сумніву і виразно втихомирю вогнем старого, який з'їхав з глузду", - заявив Ин.

Провокації з боку КНДР останнім часом йдуть одна за одною. Північна Корея не припиняє запускати ракети різної дальності, а 3 вересня Пхеньян оголосив про успішне випробування водневої бомби.

Президент США Дональд Трамп в зв'язку з цим не виключив військової відповіді на дії Пхеньяну, пообіцявши відповісти "з вогнем і люттю" в разі, якщо Пхеньян продовжить випробування ракет.

Увечері в суботу кілька американських бомбардувальників у супроводі винищувачів здійснили рейд уздовж берегів КНДР в безпосередній близькості від повітряного простору цієї країни.

За словами представника Пентагону, це був сигнал Пхеньяну про те, що США розглядають різні варіанти відповіді на загрози.

12 вересня Рада безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію про введення нових обмежувальних заходів відносно КНДР через проведеного на початку місяця ядерного випробування.

У США ухвалили нові обмеження проти Північної Кореї

У США ухвалили нові обмеження проти Північної Кореї

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація