Коал оголосили функціонально вимерлими

Коал оголосили функціонально вимерлими

Фото: Associated Press

Будь-яке генетичне захворювання або патоген можуть стати останнім цвяхом у їхній труні.

Австралійський фонд коал оголосив тварин функціонально вимерлими.

Про це повідомляє Metro.

У дикій природі залишилося близько 80 тисяч представників виду – цього недостатньо для відтворення нового покоління.

Популяція коал настільки скоротилась, що більше жодним чином не впливає на довкілля. Серед цих сумчастих дуже мало дорослих особин, які здатні до розмноження і підтримки виду. Будь-яке генетичне захворювання або патоген можуть стати останнім цвяхом у їхній труні.

Коали вимирають через наслідки змін клімату. Тисячі сумчастих гинуть від зневоднення через підвищення температури. Коали також сильно страждають через зникнення лісів. За даними Австралійського фонду коали, тварин взагалі не залишилось у 41 з 128 федеральних територій, де вони жили.

Дебора Табарт, голова Фонду, закликала австралійського прем'єр-міністра втрутитися і спробувати щось із цим зробити. "Я закликаю нового прем'єр-міністра після травневих виборів прийняти Закон про захист коали, який був написаний і готовий до роботи від 2016 року", - сказала вона. "Скрутне становище коали тепер лягає на його плечі", - додала вона.

Не лише коали під загрозою зникнення. Мільйонам тварин і рослин загрожує вимирання. Люди також у небезпеці. Нещодавно ООН опублікувала великий звіт про те, у якому стані наразі перебуває довкілля. Розповідаємо найголовніше з нього. Тим часом глобальне потепління вперше стерло з лиця Землі цілий вид ссавців. Тваринкам фактично не залишилось де жити і що їсти через підняття рівня Світового океану.

В Австралії у дику природу випустили сумчастих борсуків, які перебувають на межі вимирання

В Австралії у дику природу випустили сумчастих борсуків, які перебувають на межі вимирання

Повʼязані теми:

Наступна публікація