Коханка Шойгу заробила на романі мільярди рублів і володіє гігантським маєтком - The Insider

Коханка Шойгу заробила на романі мільярди рублів і володіє гігантським маєтком - The Insider

Фото: Getty Images

У російського міністра оборони може бути син, якому виповнилося вже 18 років.

Олена Шебунова за час любовних стосунків із нинішнім міністром оборони РФ Сергієм Шойгу заробила на тендерах як мінімум 6,5 млрд рублів.

Як пише видання The Insider, Шойгу познайомився з Шебуновою, коли очолював МЗС РФ. Жінка працювала стюардесою на борту міністра. За інформацією ЗМІ, саме в одну з таких поїздок Олена завагітніла і народила сина Данила, якому виповнилося 18 років. Зараз він займається професійним футболом.

Якщо до появи Данила вона їздила на ВАЗ 21083 і старенькій Honda, то майже одразу згодом купила Mercedes-Benz і золотистий Lexus RX 330. Потім були BMW i3, Toyota Land Cruiser та інші авто. Останнє придбання — Mercedes-Benz GLS 350D 4МАТІС (ринкова ціна близько 6 млн рублів). Шебунова володіє гігантським маєтком в елітному селищі Жуковка вартістю 1,5 млрд рублів, у сусідстві з путінськими олігархами Ротенбергами. На ділянці землі, яка вкрита лісами, розташовується кілька будинків — маєток господині, будинок для прислуги і гараж із безліччю автомобілів.

Крім того, Шебунова володіла дорогим рестораном у російській столиці, але з часом він закрився через відсутність відвідувачів.

Гроші коханка Шойгу заробляла на операціях із МНС і Міноборони. Одна з її компаній освоїла 3 млрд рублів на будівництві військових містечок. З часом фірма почала поставляти та оздоблювальні матеріали. Виступивши тим самим лише "прокладкою" між двома військовими підприємствами.

"Держконтракти отримують й інші афілійовані з Шебуновою компанії. До серпня 2018 року їй належали 30% у ТОВ "Ліфтові інновації". На послугах московському Центру управління міським майном та іншими держустановам воно отримало 60 млн рублів. Також Шебуновою було засновано (і ліквідоване восени минулого року) ТОВ "Феніксконсалтгруп". Директором у неї працювала Наталія Бондаренко, яка через свою фірму "АФК" надає послуги з прибирання приміщень та прилеглої території гуртожитків Академії управління МВС Росії (342 тисячі рублів)", - пише The Insider.

Її бізнес-партнер Володимир Павлов очолив АТ "Воєнторг", яке забезпечує Міноборони послугами з харчування та шиття військової форми.

Олена Шебунова була співзасновником компанії "Лега-Харчовик", також займалася держзакупівлями. На контрактах із забезпечення харчуванням структур Міноборони і МНС фірма заробила понад 120 млн рублів.

Шебунову пов'язують і з роботою "По Текстильснабпром", що заробив на контрактах з "Військторгом" майже мільярд рублів. Закупівлі укладалися без проведення конкурсу, конкуренти не могли запропонувати нижчу ціну.

Повʼязані теми:

Наступна публікація