"Кокаїнова справа": підозрюваний стверджує, що відправляв в РФ каву і статуетки

"Кокаїнова справа": підозрюваний стверджує, що відправляв в РФ каву і статуетки

Фото: The Independent

Я не купував ніяких наркотиків, включаючи кокаїн, - заявив підозрюваний.

Ймовірний організатор наркотрафіку з Аргентини в «кокаїновій справі» Андрій Ковальчук, який оголошений в міжнародний розшук, стверджує, що він хотів відправити в Росію не 12, а вісім валіз, в яких, за його версією, перебувала кава, а не кокаїн.

Про це пише Коммерсантъ.

Але також він заявив, що його чемодан був схожий із одим, який був вилучений поліцією.

«Я не купував ніяких наркотиків, включаючи кокаїн... Приблизно в липні 2015 року я приїхав у Буенос-Айрес, щоб купити велику партію ямайської кави», - сказав Ковальчук.

«Я купив 270 кг кави, яку, зрозуміло, я мав намір згодом продати. Я поїхав в Уругвай і там прикупив кілька фігурок з місцевого матеріалу. Вони досить дорогі - по $ 10-15 тис., але навіть в Буенос-Айресі вони продаються вже в два-три рази дорожче, і я вважав, що зможу добре заробити і на них. Були ще дрібниці», - заявив підозрюваний.

«Весь мій вантаж був вагою 270 кг, а ніяк не 360 кг (за версією слідства, в валізах знаходилося 360 кг наркотиків.— ред), як мені зараз приписують», - резюмував він.

У Кремлі відмовилися коментувати кокаїновий скандал, який стався у російському посольстві

У Кремлі відмовилися коментувати кокаїновий скандал, який стався у російському посольстві

Нагадаємо, рік тому були виявлені 12 валіз, в яких було майже 400 кілограмів кокаїну. Заборонені речовини зберігали на території школи, яка працює при російському посольстві в Аргентині. Коли поліція виявила наркотики, вона замінила вміст пакетів, щоб відстежити, куди ж відправлять ці валізи. Заборонений багаж приїхав в Росію в грудні дипломатичною поштою.

Літак, на якому борошно під виглядом кокаїну доставили з Аргентини в Росію, належить льотному загону "Росія" і перевозить перших осіб російської держави.

У Кремлі заявили, що фотографії літака можна було сфальсифікувати, а справжній літак "Росія" не причетний до скандалу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація