"Коктейлі Молотова" і кийки поліції. У Каракасі 100 днів протестують проти уряду Мадуро

На вулицях відбуваються сутички. 

У столиці Венесуели - Каракасі - відзначили 100 днів протестів проти соціалістичного уряду президента Ніколаса Мадуро, якого звинувачують у політичних репресіях та злиднях.

Тисячі людей зібралися на східній площі міста, аби почути виступи опозиційних діячів, зокрема і дружину опозиціонера Леопольдо Лопеса - Ліліану Тінторі.

 

46-річний Лопес був засуджений до 14 років ув'язнення  за звинуваченням у підбурюванні до  насильства під час протестів 2014 року проти  Мадуро, що спричинило загибель 43 людей. Утім його відправили під домашній арешт, адже суд побачив порушення в його справі, пише Reuters. Ймовірно, в уряді розраховують, що повернення Лопеса додому може послабити  внутрішні протести.

Не обійшлося на протесті без застосуванням сили - активісти жбурляли у силовиків "коктейлі Молотова" і каміння. Правоохоронці у відповідь застосовували сльозогінний газ та кийки.

Як повідомлялося раніше, днями у Венесуелі прихильники президента Ніколаса Мадуро вдерлися до Національної асамблеї і напали на законодавців. Протестувальники кілька годин утримували в будівлі понад 350 політиків, журналістів і відвідувачів закладу. Унаслідок сутичок до лікарень потрапили п'ятеро осіб. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація