"Колодязь смерті": Reuters показало найстрашніший атракціон для мотоциклістів у Непалі

Це вважається найекстремальнішим атракціоном, існують і круглі колодязі, а є і металеві клітки, в яких кружляли мотоциклісти.

У місті Бхактапур на схід від столиці Непалу на ярмарці мотоциклісти проїхалися в екстремальному "Колодязі смерті", передає Reuters.

Незвичайну назву було вибрано не випадково: сміливці-мотоциклісти (а іноді і автомобілісти) на шаленій швидкості проїжджають по краю конусовидного дерев'яного колодязя завдяки відцентровій силі, яка утримує їх від падіння.

Учасники незвичайних змагань стартують в нижній частині конуса напрямку проти годинникової стрілки, поступово набираючи швидкість. До того часу як позначка на спідометрі досягає максимуму, вони вже високо. Більшість учасників можуть не тільки проїхати по дерев'яних стінах, але і здійснити кілька трюків.

Особливість непальського "колодязя смерті" в тому, що він проводиться з усіма можливими порушеннями техніки безпеки. Мало того, що учасники їздять без шоломів, так їхні "залізні коні" часто перебувають в аварійному стані і потребують ремонту. Та й, крім того, дошки в "колодязі" можуть бути відсутні, що, безсумнівно, ще більше ускладнює пересування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація