Колумбія звинуватила венесуельських військових у незаконному переході кордону

Колумбія звинуватила венесуельських військових у незаконному переході кордону

Фото: pixabay.com

Два військові гелікоптери венесуельської Боліварської Національної Гвардії нібито перетнули кордон.

Колумбійське МЗС висловило протест Венесуелі, звинувативши сусідню країну в тому, що вона дозволила своїм військовим на минулих вихідних незаконно перетнути кордон з Колумбією.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на лист протесту, складений зовнішньополітичним відомством Колумбії.

«Це було порушення суверенітету Колумбії, коли два військові гелікоптери венесуельської Боліварської Національної Гвардії та 30 військових перетнули колумбійський кордон у неділю в провінції Норте де Сантандер», - йдеться в листі.

Колумбійська мафія оголосила винагороду за голову вівчарки, яка знайшла 10 тонн кокаїну

Колумбійська мафія оголосила винагороду за голову вівчарки, яка знайшла 10 тонн кокаїну

Лист було надіслано до венесуельського посольства в Боготі. Уряд Венесуели ще не відповів на нього.

Нагадаємо, в п'ятницю ввечері, 3 серпня, коли Мадуро виступав на трибуні в честь святкування 81-ї річниці створення Боліварської національної гвардії в Каракасі, два дрона з вибухівкою атакували місце події. Один з них вибухнув над глядачами неподалік трибуни венесуельського президента, інший втратив керування та влетів у будинок. Згодом в одній з квартир виникла пожежа, за словами пожежників, вона розпочалася через вибух газового балона.

В результаті вибуху постраждали семеро солдатів, сам Мадуро не отримав травм. Особиста охорона закрила президента щитами і евакуювала його.

Першими кадрами з місця події була офіційна трансляція виступу Мадуро. Вона не показала ні вибуху, ні дронів. Однак на ній чути звук вибуху.. Після того трансляція відразу перемістилася з трибуни на парад військових.

Повʼязані теми:

Наступна публікація