Команда Зеленського не погодилася на зустріч із Трампом: Time назвав неочікувану причину

Команда Зеленського не погодилася на зустріч із Трампом: Time назвав неочікувану причину

У Зеленського не захотіли їхати до резиденції Трампа / Фото: ТСН

Команда Зеленського відмовилася їхати до резиденції Трампа, оскільки це можна було розцінити як підтримку його передвиборчої кампанії.

Команда президента Володимира Зеленського відмовилися від зустрічі з Дональдом Трампом у його резиденції Мар-а-Лаго, оскільки це могло бути розцінено як підтримка передвиборчої кампанії Трампа.

Про це пише видання Time.

"Трамп минулого тижня заявив, що, ймовірно, зустрінеться з Зеленським під час його візиту до США. Їхні команди, за словами двох чиновників, близьких до Зеленського, обговорювали ідею зустрічі в маєтку Трампа в Мар-а-Лаго. Але українці відкинули таку можливість, оскільки це можна було розцінити як підтримку кампанії Трампа", – зазначають у виданні.

Натомість українська сторона просила зустрітися з Трампом на більш нейтральній території, наприклад, на зніманнях американського телеканалу для спільного інтерв’ю.

За словами одного з українських чиновників, цей варіант ще обговорювався, коли Зеленський прилетів до США.

Але перша публічна подія під час поїздки Зеленського до США, здається, змінила тон цих дискусій, зауважує Time. У неділю Зеленський відвідав збройовий завод у Скрентоні, штат Пенсильванія, місті, де народився і виріс президент Байден.

"Оглядаючи фабрику разом з губернатором штату Джошем Шапіро, Зеленський висловив подяку всім американським працівникам, які допомагають виробляти зброю для України. Але оптика візиту засмутила Трампа та його союзників, і їхні переговори про можливу зустріч із Зеленським зірвалися", – пишуть у виданні.

"Здається, він образився", – говорить про Трампа один з українських чиновників у коментарі Time на умовах анонімності. Проблема, додав він, схоже, полягала у виборі місця проведення: рідне місто чинного президента США Джо Байдена у ключовому штаті, де відбуваються гострі передвиборчі суперечки.

В понеділок, наступного дня після поїздки Зеленського до Скрентона, Трамп провів мітинг у Пенсильванії, де оприлюднив нову лінію атаки проти українського президентва. Трамп також сказав натовпу в Пенсильванії, що Зеленський хоче перемоги демократів у листопаді: "Він так сильно хоче, щоб вони виграли ці вибори".

Такі зауваження викликали занепокоєння серед спостерігачів в Україні, включно з командою Зеленського. Проте вони не бачать іншого виходу, окрім як продовжувати спроби звернутися до кандидата-республіканця і заручитися його підтримкою. "Звісно, ми все це чуємо, – сказав один з українських чиновників, наближених до Зеленського, щодо останніх висловлювань Трампа. – Але ми однаково маємо спробувати".

У виданні зауважують, що багато країн світу нервово спостерігають за президентськими перегонами у США, але цього разу жодна не має такого великого ризику, як Україна. Для українців результат може визначити, чим закінчиться війна проти Росії.

Незалежно від того, хто переможе в листопаді у США, один з українських чиновників сказав журналістові видання: "Для нас буде гірше".

Раніше ми розповідали всі деталі гучного візиту президента Зеленського до США.

Читайте також:

Головні новини 26 вересня: Скандал з Україною у США та удари "Кинджалами"

Головні новини 26 вересня: Скандал з Україною у США та удари "Кинджалами"

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація