Комендантська година для геймерів: у Китаї заборонили дітям грати у відеоігри більше 1,5 години в день 

Комендантська година для геймерів: у Китаї заборонили дітям грати у відеоігри більше 1,5 години в день 

Фото: Pexels

Також їм не можна грати вночі.

У Китаї заборонили неповнолітнім проводити за відеоіграми більше півтори години в день по буднях і трьох годин в день щовихідних. Нові правила оголосило державне інформагентство Китаю "Сіньхуа" з посиланням на Головне управління у справах преси та видавництв.

За словами представника відомства, обмеження спрямовані на те, щоб у дітей і підлітків не розвивалася залежність від відеоігор. Стежити за дотриманням заборон зобов'язані і батьки, їі компанії-розробники, яким загрожує покарання аж до позбавлення ліцензій.

Китайська влада також обмежила суму грошей, яку неповнолітні можуть перевести на свої рахунки в онлайн-іграх. Геймери у віці від 8 до 16 років можуть поповнювати рахунок тільки на 200 юанів (29 доларів) на місяць, максимальна щомісячна сума для гравців від 16 до 18 років складе 400 юанів (57 доларів). 

Також введено заборону на ігри з 10 години вечора до восьмої години ранку.

Крім того, в Китаї введуть віковий рейтинг відеоігор і посилять правила ідентифікації гравців. Вже зараз жителі Китаю зобов'язані називати свої справжні імена та номери телефонів для реєстрації облікових записів, але влада стурбована тим, що діти і підлітки часто таємно використовують для цього телефони батьків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що китайська фінансова компанія заборонила своїм співробітницям вагітніти без попереднього дозволу з боку компанії. 

У Києві команда геймерів-пенсіонерів готується до змагань  з Counter Strike 

У Києві команда геймерів-пенсіонерів готується до змагань  з Counter Strike 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація