Факт вибуху на літаку президента Польщі Качинського підтвердила спецкомісія

Факт вибуху на літаку президента Польщі Качинського підтвердила спецкомісія

Фото: Getty Images

Руйнування літака почалося ще до того, як він упав.

Висновки комісії, що розслідувала катастрофу під Смоленськом, свідчать про те, що момент вибуху на борту літака записаний на бортовому самописці, повідомляє Урядова підкомісія з розслідування Смоленської катастрофи.

"У зв'язку з неправдивою інформацією, що з'явилася у матеріалі радіо RMF 19 жовтня, підкомісія з питань повторного розслідування авіакатастрофи інформує, що повністю підтверджує слова міністра Антонія Мацеревича щодо природи явищ, записаних одним із реєстраторів Ту-154М,"- йдеться у заяві.

Трохи раніше міністр нацоборони Антоній Мацеревич заявив, що польська комісія виявила запис моменту вибуху на бортовому самописці літака Ту-154, в результаті падіння якого в Смоленській області загинув президент Польщі Лех Качинський. Водночас, польське радіо RMF поінформувало, ніби ці слова не були підтверджені офіційно. 

Раніше повідомлялося, що польська підкомісія зробила висновок, що ліве крило літака, що зазнав аварії 2010 року в небі під Смоленськом, має ознаки вибуху, а його руйнування почалося ще до зіткнення з березою.

Нагадаємо, у квітні 2010 року під Смоленськом розбився літак Ту-154М, на якому президент Лех Качиньський з дружиною та представниками вищого командування і політичних партій Польщі летіли на траурні заходи з нагоди річниці розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі. У результаті авіакатастрофи загинули всі 96 осіб. Багато хто побачив у трагедії слід Москви.

Ярослав Качинський про доповідь Росії по аварії Ту-154

Ярослав Качинський про доповідь Росії по аварії Ту-154

Повʼязані теми:

Наступна публікація