Комітет Конгресу США затвердив два пункти обвинувачення проти Трампа

Комітет Конгресу США затвердив два пункти обвинувачення проти Трампа

Фото: Associated Press

Трампа звинувачують у зловживанні владою та перешкоджанні розслідуванню щодо "українського скандалу".

Комітет з питань юстиції Палати представників Конгресу США у п'ятницю, 13 грудня, затвердив два пункти обвинувачення проти президента країни Дональда Трампа - у зловживанні владою та перешкоджанні розслідуванню Конгресу.

Йдеться про справу щодо ймовірного тиску американського президента на лідера України Володимира Зеленського з метою проведення розслідування проти сина можливого конкурента Трампа на наступних виборах Джо Байдена. Про це пише Deutsche Welle.

Голосування щодо цих двох пунктів обвинувачення відбудеться наступного тижня у Палаті представників, де більшість мають демократи. Після цього протягом кількох тижнів справа буде передана до Сенату. Однак там більшість належить республіканцям, і, як очікується, вони не підтримають імпічмент президента.

Раніше демократи у Палаті представників оприлюднили доповідь щодо конституційних підстав для імпічменту Трампа.

Нагадаємо, так званий "український скандал" був спричинений телефонною розмовою Трампа і Зеленського 25 липня. Трампу закидають, що він намагався змусити Київ розпочати розслідування стосовно Хантера Байдена. З цією метою було заморожено надання Києву виділеної військової допомоги на суму в 400 мільйонів доларів.

Також Трамп нібито вимагав від Зеленського провести розслідування щодо ймовірного втручання України в американські президентські вибори у 2016 році. У зв'язку з цими справами Конгрес почав розслідування.

Трамп і республіканці своєю чергою заявляють, що президент не зробив нічого протиправного та про відсутність прямих доказів затримання військової допомоги Україні з метою змусити Київ провести розслідування.

Більше восьми годин експерти з американської конституції сперечалися, чи є підстави для імпічменту Трампа

Більше восьми годин експерти з американської конституції сперечалися, чи є підстави для імпічменту Трампа

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація