Компанію Amazon оштрафували за роботу в анексованому Криму

Компанію Amazon оштрафували за роботу в анексованому Криму

Фото: urbanmatter.com

Штраф складає понад 130 тисяч доларів.

Мінфін США повідомив про штраф у розмірі 134 тис. доларів накладений на компанію Amazon за порушення нею санкцій та поставку товарів і послуг в окупований РФ Крим, Іран та Сирію.

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів США.

Упродовж 2011-2018 років Amazon надавала товари й послуги мешканцям регіонів, які підпадають під санкції. Це стосується анексованого Криму, Ірану та Сирії. Хоча ще у лютому 2015 повідомлялось, що Amazon припиняє діяльність із клієнтами з Криму.

"Компанія Amazon.com, Inc погодилася заплатити 134 523 долари для врегулювання потенційної цивільно-правової відповідальності за явні порушення кількох санкційних програм OFAC", – йдеться у заяві.

У відомстві підкреслили, що Amazon не повідомила вчасно про декілька сотень транзакцій, які підпадають під обмеження загальної ліцензії OFAC.

Крім того, Amazon приймає та обробляє замовлення від осіб, внесених до санкційного списку OFAC", - додали у Мінфіні США.

Там додали, що порушення Amazon "були неочевидними, а також були добровільно розкриті самою компанією", через що сума штрафу відносно невелика.

Раніше, держсекретар США Майк Помпео заявив, що вони продовжуватимуть санкції проти Росії, доки вона не виконає Мінські угоди та не припинить окупацію Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація