Компромат ФСБ і секс-скандал у Москві: головне з документа про зв'язки Трампа з Росією

Компромат ФСБ і секс-скандал у Москві: головне з документа про зв'язки Трампа з Росією

Фото: Reuters

ЗМІ оприлюднили звинувачення Трампа розвідкою.

Американський ресурс BuzzFeed сколихнув світ, опублікувавши досьє на 35 сторінок, в якому стверджується, що Росія має компромат на Трампа

При цьому журналісти BuzzFeed наголошують, що досьє укладене нібито колишнім представником британської розвідки і що заяви в ньому не є перевіреними, а сам звіт містить певні помилки.

Так чи інакше, але головний редактор ресурсу Бен Сміт виступив на захист публікування поки непідтвердженої інформації. Так, він написав у записці для своїх співробітників: "Публікація цього документа не була простим викликом, і люди з добрими намірами можуть не погодитися з нашим вибором. Але публікація цього досьє — це те, в чому ми вбачаємо роботу репортерів 2017 року".

Трамп, своєю чергою, назвав публікацію цього "документа" фейковими новинами та політичним полюванням на відьом.

Увагу до документа привернув авторитетний CNN, повідомивши у вівторок, 10 січня, про те, як чотири представники з керівництва американською розвідкою представили чинному президенту США Бараку Обамі та новообраному очільнику Дональду Трампу двосторінковий огляд досьє. Зазначалося, що його уклав колишній британський розвідник, підтримуваний республіканцями, налаштованими проти Трампа, і пізніше демократами. У короткому огляді також ішлося про втручання Росії у президентські вибори США 2016 року.

Резюме частини документа про зв'язки Трампа з Росією, опубліковане ресурсом BuzzFeed

  • Російський режим підтримував Трампа протягом 5 років. Метою, яку схвалив Путін, було заохотити розкол у західному світі.
  • Нещодавно Трамп відмовився від вигідних для себе бізнес-угод щодо нерухомості в Росії заради того, щоб Кремль і надалі підтримував його. Однак він і його оточення погодилися на постійну роботу російської розвідки проти його опонентів-демократів та інших політиків.   
  • Колишній офіцер з керівного кола російської розвідки заявив, що ФСБ скомпрометувало Трампа через його діяльність у Москві з метою шантажу. Так, ця поведінка Трампа у Москві — збочення сексуального характеру в готелі, який моніторила ФСБ. 
  • Досьє компромату на Гілларі Клінтон складалося службами російської розвідки протягом багатьох років і містить у собі радше розмови Клінтон під час її різноманітних візитів до Росії, які прослуховувалися, а також її перехоплені телефонні дзвінки, ніж негідні вчинки. Досьє контролюється речником Кремля Пєсковим безпосередньо за наказом Путіна. Однак, воно поки що не було надіслане за кордон, в тому числі Трампу. Наміри Росії щодо компромату досі незрозумілі.

Крім того, в документі йдеться й про розширену програму Росії з кібероперацій, яка фінансується з держбюджету РФ. Так, згідно з досьє, основними мішенями хакерських атак Росії є зарубіжні уряди, великі корпорації та банки. При цьому ФСБ активно використовує шантаж для їхнього здійснення. 

Також зазначається, що подальші докази конспірації між командою Трампа і Кремлем санкціоновані на найвищих рівнях, а також мають стосунок до російських дипломатів у США. Колеги Трампа, своєю чергою, визнають причетність Росії до злиття даних Демократичної партії США на WikiLeaks.

Цікаво й те, що відповідно до джерела, близького до Трампа і Манафорта, як ідеться в досьє, передвиборча команда республіканців була щаслива мати Росію за "медіастраховисько", яке приховувало корумповані бізнес-зв'язки Трампа з Китаєм та іншими країнами.

В документі також згадуються імена таких російських посадовців, як Ігоря Сєчина, заступника голови уряду РФ, та Ігоря Дівєйкіна, керівника внутрішніми справами Держдуми. Зазначається, що радник Трампа Картер Пейдж мав із ними таємні зустрічі у Москві.

У скандальному документі також підтверджено таємну зустріч Януковича з Путіним у Волгограді 15 серпня 2016 року, під час якої вони обговорили виплати політтехнологу та менеджеру передвиборчої кампанії Трампа Полу Манафорту, а також замітання слідів проведення транзакцій. Зазначається, що Путін скептично налаштований щодо тверджень Януковича про відсутність документального підтвердження зв'язків з Манафортом.

Що ж до секс-скандалу, то Трамп у люксовому номері московського готелю Ritz Carlton, де раніше зупинялися президент Барак Обама з дружиною Мішель (яку новообраний президент ненавидить), замовив повій, які на тому самому ліжку влаштували сексуальне шоу "золотий дощ" (сечовипускання). При цьому в документі наголошується, що зазначений готель був під наглядом ФСБ, і номери були усі в мікрофонах і відеокамерах.

Еротичний журнал для чоловіків Penthouse пообіцяв мільйон доларів за компроматне відео на Трампа в готелі з повіями.

Компромат на Трампа, поширений BuzzFeed from tsnua

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що влада Росії протягом п'яти років надавала підтримку Дональду Трампу і зібрала на нього великий компромат.

Такі твердження містяться у звітах колишнього агента британської розвідки, які, за інформацією CNN, лягли в основу доповіді спецслужб США про втручання РФ в американські вибори. Звіти колишнього агента, що датуються 2015-2016 роками, оприлюднив американський ресурс BuzzFeed.

Москва обіцяла не використовувати компромат проти мільярдера за умови продовження співпраці. РФ організувала витік інформації з Демократичної партії США, у відповідь Трамп, згідно з звітами, намагався не помічати "агресії Росії в Україні".

Дональда Трампа звинувачують у шпигунстві та зв'язках з російським урядом

Дональда Трампа звинувачують у шпигунстві та зв'язках з російським урядом

Раніше республіканці Джон Маккейн, Ліндсі Грем, Роберт Портман, а також демократи Бен Кардін і Боб Менендес внесли до Сенату США законопроект про додаткові санкції відносно РФ через російські кібератаки та ситуацію в Україні. Запропоновані санкції стосуються приватних осіб, енергетичного комплексу і банківської системи.

Як відомо, раніше була оприлюднена спільна доповідь спецслужб США, в якій вони погодилися, що російський президент Володимир Путін причетний до спроб змінити результат виборів у США.

У кінці 2016 року США запровадили нові санкції проти Росії у зв'язку кібератаками, які вплинули на процес виборів президента США.

У списку санкцій - начальник Головного управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ) Ігор Коробів, його заступники Володимир Алексєєв, Сергій Гизунов та Ігор Костюков, а також хакери Білан Олексій та Євген Богачов.

Крім того, США видворили 35 російських дипломатів і їх сім'ї. Також влада США закрила дві російські дипмісії в Нью-Йорку та Меріленді через підозру в шпигунстві.

Раніше в ЦРУ заявили, що Росія навмисно здійснювала кібератаки під час виборчої гонки, щоб допомогти Дональду Трампу виграти вибори, а не для того, щоб підірвати довіру до виборчого процесу країни. У розвідці встановили особистості тих, хто був тісно пов'язаний з російським урядом та зливав WikiLeaks тисячі повідомлень демократів, включаючи пошту голови передвиборної кампанії Гілларі Клінтон.

Повʼязані теми:

Наступна публікація