Комунізм відсуває право на благополуччя: США вшанували пам’ять жертв Голодомору в Україні

Комунізм відсуває право на благополуччя: США вшанували пам’ять жертв Голодомору в Україні

«Жертви цих та безлічі інших звірств свідчать про беззаперечний факт, що комунізм і прагнення до нього назавжди руйнують людський дух». - йдеться в заяві.

Адміністрація США і американський народ вшанували пам'ять мільйонів жертв комуністичних режимів, у тому числі українців, які загинули внаслідок штучного голоду, здійсненого в Україні сталінським режимом – Голодомору 1932-33 років.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій Білим домом з нагоди Дня пам'яті жертв комунізму, - пише Укрінформ.

 "З часів більшовицької революції в Росії 1917 року ми були свідками наслідків тиранічної комуністичної ідеології – страждань, репресій та смерті", - йдеться в заяві.

Як наголосили в Білому домі, комунізм відсуває на задній план невід'ємне право людей на благополуччя для всіх, що призвело до винищення релігійної свободи, приватної власності, свободи слова й надто часто – життя.

"Такі жахи пережили, в тому числі, українці, які були свідомо заморені Голодомором", - підкреслюється в документі.

При цьому, згадуються також наслідки великого терору в Росії, масові вбивства в Камбоджі, розстріли людей, які намагалися перетнути Берлінську стіну.

"Жертви цих та безлічі інших звірств свідчать про беззаперечний факт, що комунізм і прагнення до нього назавжди руйнують людський дух і процвітання людства", - резюмували в адміністрації американського президента.

Сенат США визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу

Сенат США визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу

Нагадаємо, що 18-й штат США визнав Голодомор геноцидом українського народу

Повʼязані теми:

Наступна публікація