Конгрес США виділить $ 250 млн на боротьбу з впливом РФ

Конгрес США виділить $ 250 млн на боротьбу з впливом РФ

Фото: Reuters

Республіканці і демократи досягли компромісу за проектом за 52 години до встановленого дедлайну.

Конгрес США має намір виділити $ 250 млн на боротьбу з російським впливом, йдеться в тексті проекту бюджету США на 2018 фінансовий рік.

Про це пише Інтерфакс.

Підсумкова версія проекту бюджету США на 2018 фінансовий рік була оприлюднена в середу ввечері за місцевим часом. Документ передбачає витрати на суму $ 1,3 трильйона, у тому числі $ 700 мільярдів на оборонні витрати.

Раніше The Washington Post писала, що поки Сполучені Штати борються з наслідками втручання Кремля в американську політику, європейські країни застосовують безліч тактик і інструментів, щоб виявити спроби Росії вплинути на виборців і послабити європейську єдність. Приміром, у Німеччині всі політичні партії погодилися не використовувати автоматичні боти у своїх кампаніях в соціальних мережах, тому що такі складні для виявлення кібер-інструменти часто використовуються Росією для поширення фіктивних новинних сторінок. Тим часом у Литві 100 громадян працюють кібер-слідчими (їх прозвали "ельфами"). Вони об'єднуються в кіберпросторі, щоб виявляти і блокувати людей, які поширюють російську дезінформацію у соціальних мережах.

Республіканці і демократи досягли компромісу за проектом за 52 години до встановленого дедлайну, після якого настала би призупинення роботи федерального уряду.

Проект бюджету обсягом 2 тис. 232 сторінки забезпечить, у разі прийняття, функціонування уряду до кінця вересня 2018 року.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація