Константинополь відмовився розривати зв'язки з РПЦ - РосЗМІ

Константинополь відмовився розривати зв'язки з РПЦ - РосЗМІ

Фото: varlamov.ru

Константинопольськкий патріархат попри бажання РПЦ не хоче розривати зв'язки з Російською церквою.

Константинопольський патріархат бажає продовжити спілкування з Російською православною церквою, попри рішення Москви про повний розрив відносин.

Про це повідомила низка російських ЗМІ, з посиланням на звернення екзархату російських парафій в Західній Європі до пастви.

"Дорогі брати і сестри, сповіщаємо вас про те, що наша архиєпископія-екзархат, що знаходиться в юрисдикції Вселенського патріархату, полягає в повному спілкуванні з усією православною церквою. Також повідомляємо вас про те, що Вселенський патріархат не переривав спілкування з Московським патріархатом і продовжує його поминати в порядку, встановленому в диптиху", - йдеться в опублікованому документі.

Також там зазначено, що православні віряни можуть брати повну участь у літургійному житті і церковних таїнствах.

РПЦ шантажує Єрусалимський патріархат

РПЦ шантажує Єрусалимський патріархат

Нагадаємо, 15 жовтня Російська православна церква розірвала відносини з Константинопольським патріархатом. У Москві вважають, що Вселенський патріарх виключив себе з "канонічного поля православ'я". Також в Московському патріархаті сподіваються, що "здоровий глузд переможе" і Константинопольський патріархат змінить своє рішення щодо надання автокефалії Українській церкві.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація