"Корисний ідіот Кремля". Джонсон розкритикував лідера лейбористів за підігрування Росії

"Корисний ідіот Кремля". Джонсон розкритикував лідера лейбористів за підігрування Росії

Борис Джонсон / Фото: Reuters

Заяви були зроблені на тлі розслідування отруєння Скрипаля.

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон назвав лідера лейбористської партії Джеремі Корбіна "інфантильним" та "корисним ідіотом Кремля".

Також Джонсон звинуватив партійця у тому, що той приєднався до російської пропаганди і намагається не помічати роль Росії у отруєнні екс-розвідника Сергія Скрипаля, пише The Mirror.

Корбін своєю чергою назвав обвинувачення Джонсона жалюгідними і такими, що підривають уряд Британії.

5 березня стало відомо, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. Видання The Telegraph дізналося, що Скрипаль раніше звертався в поліцію із заявою про те, що побоюється за своє життя. Дружина колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка сказала виданню, що ситуація зі Скрипалем "дуже схожа на те, що сталося з її чоловіком". Як відомо, він помер у 2006 році в результаті отруєння полонієм.

14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова до країни через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон ґрата 23 британських дипломатів.

26 березня слідом за Британією низка країн заявила про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

Британська влада відмовила у візі племінниці отруєного екс-розвідника Скрипаля

Британська влада відмовила у візі племінниці отруєного екс-розвідника Скрипаля

Повʼязані теми:

Наступна публікація